Şoferii de TIR ar putea să rămână fără meserie. Primul camion electric fără şofer şi-a început treaba VIDEO

Viitorul este aici, cel puţin în domeniu transporturilor, după ce a apărut primul camion electric fără şofer. Astfel, meseria de şofer de tir ar putea să fie în curând uitată.

RomaniaTV.net
16 mai 2019, 13:37
Şoferii de TIR ar putea să rămână fără meserie. Primul camion electric fără şofer şi-a început treaba VIDEO

 Primul camion electric fără șofer și-a început livrările circulând pe un drum public, începând de miercuri, în Suedia.

DB Schenker vorbește despre acest vehicul spunând că este o premieră mondială. Robert Falck, CEO al startup-ului Einride, spune că a purtat negocieri de parteneriat cu furnizori majori pentru a accelera producție în vederea satisfacerii cererii.

„Permisul de circulație pe un drumpublic este o bornă de hotar și un pas către comercializarea tehnologiei autonome pe șosele”, a declarat pentru Reuters un fost director al Volvo, potrivit dcbusiness.ro

Camionul Einride T-Pod are o capacitate de 26 de tone, nu are cabină pentru șofer, ceea ce reduce considerabil cheltuielile de transport față de camioanele diesel cu șofer.

Pe lângă Schenker, Einride mai are comenzi din partea companiei germane Lidl, companiei de transport suedeze Svenska Retursystem și din partea altor cinci companii de top, ceea ce va conduce la producerea a 200 de astfel de camioane până la sfârșitul lui 2020.