Ofertă imobiliară specială: Adăpost subteran de cinci stele pentru „sfârşitul lumii” FOTO

Un buncăr subteran din perioada Războiului Rece a fost transformat într-un oraș de cinci stele, în care milionarii planetei nu numai că vor putea supraviețui unui cataclism de genul exploziilor nucleare sau cutremurelor devastatoare, ci o vor face fără a renunța la opulența devenită a doua lor natură, scrie luni ziarul spaniol "ABC", precizând că prețurile unor apartamente în acest complex sunt la fel de fantastice ca și condițiile pe care le oferă.

15 iun. 2015, 19:51

Definit ca un „vas de croazieră extrem de scump”, buncărul oferă rezidenților săi nu numai apartamente ample, pe care să le poată amenaja după propriul gust, ci și școli, teatre, brutării, baruri și restaurante, piscine, săli de sport și fitness, precum și lăcașuri de rugăciune. Prevăzători, constructorii au avut în vedere chiar și o închisoare.

„Suntem mândri să ducem mai departe acest proiect epic în aceste vremuri tot mai periculoase”, a declarat Robert Vicino, fondatorul și directorul general al firmei „Vivos”, care a achiziționat și remodelat un buncăr construit de sovietici în fosta Republică Democrată Germană folosit inițial ca depozit de armament, relatează revista „Forbes”. După reunificarea germană, autoritățile și-au dat seama că nu puteau păstra vechea destinație a complexului din cauza legilor care interzic stocarea de muniție în apropierea unei mari autostrăzi, așa încât l-au vândut unui investitor privat.

Buncărul — capabil să rezite și la agenți chimici și biologici sau la un tsunami — este doar o parte a unui complex care are 21.108 de metri pătrați de zone securizate subterane și încă 4.079 de metri pătrați de birouri și depozite la suprafața pământului. Totodată, include peste cinci kilometri de tuneluri subterane de mari dimensiuni, către care există doar trei puncte de acces, închise ermetic prin porți speciale. Uriașa construcție este dotată cu instalații de purificare a apei și a a aerului, generatoare autonome de energie, ateliere pentru tot felul de reparații mecanice, un spital și va avea până și o ‘bancă’ de păstrare a ADN-ului pentru a garanta supraviețuirea speciei.

Compania „Vivos” susține că va pune la dispoziția clienților săi și tramvaie, vehicule blindate și elicoptere cu care să se poată deplasa atât în interiorul, cât și în afara acestei fortărețe subterane, al cărei cost este estimat la un miliard de euro și care este deja în stare de funcționare.

Citeşte şi CASA BORDEI de la Olăneşti. Rezistă şi la un cutremur de 10 grade pe scara Richter GALERIE FOTO