Ofertă inedită: 10 kg de cireşe pentru fiecare donator de sânge

Un bărbat din Târgu-Jiu care deţine o livadă cu cireşe a venit cu o ofertă inedită pentru stimularea donării de sânge.

24 iun. 2021, 15:10
Ofertă inedită: 10 kg de cireşe pentru fiecare donator de sânge

Această ofertă inedită vine în contextul în care Gorjul se confruntă cu o criză majoră de sânge. Astfel, persoanele care donează sânge, în această săptămână, la Centrul de Transfuzii din Târgu-Jiu, primesc 10 kilograme de cireșe, informează igj.ro

Tânărul din județul Gorj a venit cu această ofertă după ce a văzut numărul tot mai mic al donatorilor de sânge. Acesta a mers la Centrul de Transfuzie Sanguină din Târgu-Jiu unde a donat sânge, văzând cu ochii lui că donatorii lipsesc cu desăvârşire. Astfel i-a venit ideea să contribuie la încurajarea donării. Oferta este valabilă doar până la sfârșitul acestei săptămâni. Fructele vor fi oferite direct din plantația de cireși deținută de barbat.

Citeste si De ce să mănânci cireşe. Şapte beneficii pentru sănătate ale super-fructelor verii

Cei care fac dovada cu o poză că donează sânge primesc 10 kilograme de cireșe GRATUIT săptămâna asta, așa că, hai, mișcați-vă și faceți fapte bune!“, este mesajul transmis de Alin Măruță pe pagina de Facebook.

În ultima perioadă numărul donatorilor de sânge a scăzut foarte mult la Gorj, cei din centru organizând chiar și caravane mobile prin tot județul. Cu toate acestea, donatorii sunt prea puțini față de solicitarea spitalelor.

Citeste si Mihaela Bilic: „Cireșele îngrașă teribil”. Topul celor mai periculoase fructe pentru siluetă

De ce să mănânci cireşe. Şapte beneficii pentru sănătate

Cireşele sunt bogate în vitaminele A și C şi în acizi graşi omega-3 și omega-6. Puțin mai calorice decât alte fructe, acestea oferă o mulţime de beneficii semnificative pentru sănătate. Iată, mai jos, şapte motive pentru care ar trebui să consumi cireşe ori de câte ori ai ocazia:

  • Previn bolile de inimă
  • Reduc inflamaţia
  • Luptă împotriva crizelor de gută
  • Îmbunătățesc somnul
  • Îmbunătăţesc performanţele creierului
  • Previn cancerul
  • Sunt recomandate persoanelor diabetice, graţie indicelui glicemic scăzut