Oferta pentru care Simona Gherghe a acceptat mutarea la televiziunea sa de suflet. A fost o decizie grea pentru prezentatoare

Oferta pentru care Simona Gherghe a acceptat mutarea la televiziunea sa de suflet. Toată lumea o cunoaște pe prezentatoare ca vedetă a Antenei, însă nu a fost primul job în televiziune. La începutul carierei sale, a lucrat la Electron M. Bit, în Iași, orașul său natal.

16 sept. 2023, 08:33
Oferta pentru care Simona Gherghe a acceptat mutarea la televiziunea sa de suflet. A fost o decizie grea pentru prezentatoare
Oferta pentru care Simona Gherghe a acceptat mutarea

Oferta pentru care Simona Gherghe a acceptat mutarea la televiziunea sa de suflet. Jurnalista s-a născut la Iași, pe data de 31 octombrie 1977 și a urmat Facultatea de Litere, secția de Limbi Moderne, de la Universitatea Ioan Cuza. Încă din al doilea an de studenție și-a făcut primii pași spre o carieră de succes. A lucrat la Radio Nord-Est Iași ca editor-prezentator de știri, apoi a ajuns să fie prezentatoare TV la un post care colabora, pe plan local, cu Antena 1.

Oferta pentru care Simona Gherghe a acceptat mutarea

Prezentatoarea TV se angajase, în anul 2001, la Electron M. Bit, dar în anul 2002, a fost chemată la sediul Antena 1 din Capitală. Oferta a fost de nerefuzat, așa că a renunțat la orașul ei, Iași, chiar dacă nu a fost o decizie deloc ușoară.

Ajunsă în București, a prezentat până în anul 2009 Observatorul între orele 13:00 și 17:00. Imediat, a primit și Observatorul de la ora 19:00 și pe cele de weekend. Mai mult decât atât, a fost și reporter de teren și a făcut alegeri pe diferite teme. Din anul 2010, a preluat emisiunea Acces Direct și să o aducă pe primul lor în audiențele vremii.

După ce a rămas însărcinată, în 2019, Mirela Vaida i-a luat locul. Simona Gherghe și-a terminat și concediul de maternitate și a revenit pe micile ecrane, la cârma unei alte emisiuni, Mireasa.

Citește și: Motivul pentru care Simona Gherghe nu folosește filtre și Photoshop: „E necruțător”. Ce spune despre operațiile estetice

Motivul pentru care Simona Gherghe nu folosește filtre și Photoshop

Simona Gherghe a mărturisit că, odată cu trecerea timpului, este mai împăcată cu felul în care arată și se acceptă așa cum este, cu toate ridurile și imperfecțiunile. Prezentatoarea nu vrea să păcălească publicul cu filtre și Photoshop, pentru că, lucrând în televiziune, fanii oricum o văd așa cum este ea de fapt.

Dacă mă întrebai acum vreo 15 ani, ți-aș fi dat o listă lungă. Acum sunt mulțumită de mine. Am aproape 46 de ani, sunt sănătoasă, îmi asum ridurile și imperfecțiunile, și nu simt nevoia să le ascund.

De altfel, nu folosesc deloc filtre sau photoshop la fotografiile pe care le postez pe Facebook sau Instagram. Oamenii mă văd, oricum, zilnic la televizor, iar acolo nu poți pune filtre. Ecranul e necruțător: te arată fix așa cum ești.

Mă preocupă impactul pe care îl are social media asupra copiilor, acesta e și motivul pentru care am ales să nu-i mai expunem. Când vor mai crește și vor avea acces la tehnologie (acum nu se pune problema, nu au tablete), vom vorbi mult cu ei și le vom explica”, a declarat Simona Gherghe.