Oferte de muncă în străinătate 2024. Salariile pot ajunge și la 12.000 de lei pe lună în aceste domenii

Românii continuă să fie interesați de locuri de muncă în străinătate, iar spre bucuria unora, există în continuare multe oferte în străinătate, unele chiar foarte bine plătite.

28 ian. 2024, 11:29
Oferte de muncă în străinătate 2024. Salariile pot ajunge și la 12.000 de lei pe lună în aceste domenii
Salarii mărite pentru aceşti bugetari cu peste 2.000 de la 1 ianuarie 2024

Potrivit datelor Salario, comparatorul de salarii al eJobs, domeniul cu cele mai multe astfel de locuri de muncă oferite în 2023 este cel al transporturilor (de marfă, dar și de călători). Aici, media salarială este de 11.000 de lei.

Peste 20.000 de joburi noi în România la început de 2024. Bucureștiul, în topul regiunilor cu cele mai multe angajări

Pe locul al doilea se află, la egalitate, domeniile naval și aeronautic, unde media salarială este de aproximativ 12.000 de lei lunar, iar pe următoarele locuri se află retail-ul (6.000 de lei pe lună), turism și HoReCa (7.000) și industrie (8.000 de lei pe lună).

Transporturile rutiere de marfă și călători reprezintă domeniul cu cele mai multe locuri de muncă oferite în 2023 în străinătate, media salarială fiind de 11.000 de lei, arată datele Salario, comparatorul de salarii realizat de eJobs.

„Deși salariile sunt peste media din România, este important ca persoanele dornice să se relocheze să țină cont și de cheltuielile pentru locuință, alimente sau transport, care sunt mult mai mari, în unele cazuri, față de cele din țară”, avertizează Raluca Dumitra, șefa de marketing a eJobs România, cea mai mare platformă de recrutare de forță de muncă din țară.

Oferte de muncă extrem de variate

Aceasta atrage atenția că există tot felul de oferte de muncă, unele cu salarii peste medie, altele cu salarii mult sub, iar totul depinde de o serie de factori precum experiența cerută, țară, oraș sau mărimea companiei care oferă locul de muncă.

Angajări 2024. Cum poţi câştiga 1800 euro net pe lună dacă ştii o limbă străină

„Pe parcursul anului trecut, au existat luni în care companiile din afară au avut o ofertă generoasă de anunțuri, totuși, numărul de joburi în străinătate a intrat într-un picaj abrupt încă din 2020, iar de atunci nu a mai reușit să-și revină. Și aplicările pentru joburi în afară în 2023 au un procentaj cu 36% mai scăzut ca-n 2019. Însă interesul candidaților pentru ele, totuși, înregistrează o dinamică ușor ascendentă în ultimii 2 ani”, mai arată Raluca Dumitra.

Oferte de muncă în Luxemburg. Salarii de până la 5.000 de euro și alte beneficii

În Luxemburg, una dintre cele mai bogate țări, sunt disponibile 3000 de locuri de muncă cu salarii de 5000 euro pe lună. În mare parte, ofertele se adresează lucrătorilor care sunt în mare parte dispuși să aibă contact direct cu clientul. Nu este necesară aplicarea pentru niciun tip de viză de muncă deoarece Luxemburgul se află în zona euro.

Ce criterii trebuie să îndeplinească angajații

Este necesar doar să ai o carte de ședere care este obținută prin Administrația comunală din Luxemburg și să te înregistrezi la Oficiul de ocupare a forței de muncă din țară. Multe dintre aceste locuri nu necesită nicio calificare academică. Angajatorii caută salariați care să cunoască limba spaniolă.

Ofertele pentru cei din Spania sunt legate de sectoare precum ospitalitatea, logistica sau educația. Salariul minim în Luxemburg este de 2.508 euro, în timp ce în Spania e fixat la 1080 euro, potrivit ziarulromânesc.de.

Portalul EURES, în colaborare cu Serviciul Public de Stat pentru Ocuparea Forței de Muncă (SEPE), a publicat și alte 4.485 de oferte de locuri de muncă pentru toți cei care doresc să lucreze în Luxemburg. Pentru a accesa ofertele de muncă în Luxemburg nu este nevoie de niciun tip de autorizație, atâta timp cât ești cetățean al Uniunii Europene.