Oferte de nerefuzat la cele mai frumoase pieţe de Crăciun din Europa în 2022. Cele mai frumoase târguri de Crăciun de anul acesta

Cele mai frumoase pieţe de Crăciun din Europa sunt la mare căutare în această perioadă. Viena, Praga, Paris, Budapesta, Cracovia, Munchen, Sibiu şi altele redevin locuri magice în pragul sărbătorilor de iarnă şi în 2022.

12 nov. 2022, 10:33

Marile oraşe din Europa reîmbracă haine de sărbătoare la final de an şi îsi redeschid porţile pieţelor de Crăciun în noiembrie şi decembrie. La Târgul de Turism deschis zilele acestea la ROMEXPO ai ocazia să alegi destinația care ți se potrivește la un super preț.

Agenţiile de turism vin cu oferte atractive pentru city break-uri la Târgurile de Crăciun din cele mai populare orașe europene: Paris, Praga, Viena, Budapesta, Amsterdam sau Berlin.

POSTUL CRĂCIUNULUI 2022. Ce trebuie să facă toţi creştinii până pe 25 decembrie. Când nu se spală, când nu se calcă şi când e dezlegare la băutură
Târgul de la Viena 2022

Viena este destinația perfectă pentru un city break în luna noiembrie şi decembrie. Biena gazduieste targul de Crăciun in fiecare an, inca din Sec al XIV-lea, şi mereu este luminat cu decorațiuni stradale, iar în piețe se simte miros de vin fiert cu scorţişoară, castane coapte, cartofi copti, mere trase in ciocolata, figurine de martipan, nuci glazurate.

Târgul de Crăciun din Piața Primăriei – Rathausplatz se deschide pe 19 noiembrie. Până pe 26 decembrie târgul de Crăciun din inima Vienei este unul dintre cele mai populare locuri de întâlnire din Advent.

La târgul tradițional din Viena găsiţi cadouri pentru cei dragi, decorațiuni pentru brad, obiecte de artizanat, delicii culinare, dulciuri și băuturi calde. Pentru cei care vor să se distreze pe gheaţă există Ice Dream de la Christkindlmarkt, unde patinatoriipot face turele pe patine prin parcul Primăriei.

O atracție specială pentru îndrăgostiți este arborele inimii. Pentru copii există un carusel de 12 metri înălțime, iar în parc există o lume de Crăciun cu tren de reni și un patinoar separat pentru copii.

Pentru un city break de trei nopţi în Viena, cazare + transportul cu avionul, preţurile pornesc de la 123 de euro de persoană, la all4travel.ro.

Scrisoarea dureroasă a Andreei, o fetiță de nouă ani, pentru Moș Crăciun: „Vreau să mi-l aduci pe tati”

Târgul de Crăciun de la Praga 2022

Târgul de Crăciun din Praga este deschis zilnic în perioada 26 noiembrie 2022 – 6 ianuarie 2023, inclusiv în Ajunul Crăciunului, ziua de Crăciun și ziua de Anul Nou. Programul este 10:00-22:00, iar intrarea este liberă.

Principalele piețe de Crăciun sunt organizate în Piața Orașului Vechi și Piața Wenceslas, în inima orașului. Cele două piețe sunt la o distanţă de 5 minute de mers una de cealaltă.

Piețele mai mici sunt organizate pe Insula Kampa, în Piața Republicii (Náměstí Republiky) și în Piața Havel.
Există, de asemenea, o piață de Crăciun considerabilă la Castelul Praga, din fața Bazilicii Sf. Gheorghe, în perioada 23 noiembrie 2022 – 6 ianuarie 2023. Deschis zilnic 09:00-18:00/19:00. Intrarea este liberă.

Piețele de Crăciun (Vánoční trhy) sunt un ingredient cheie al magiei festive dinCehia, iar piețele din Praga sunt cele mai impresionante din țară. Oraşul este împodobit cu luminiţe de Crăciun. În căsuţele din lemn colorate amplasate în pieţe turiştii pot găsi obiecte de artizanat local și delicii tradiționale de Crăciun.

Printre mărfurile expuse se numără ceramică, bijuterii, sticlărie, dantelă brodată, jucării din lemn, lumânări, ornamente pentru pomul de Crăciun, pălării și mănuși de iarnă, și păpuși și păpuși îmbrăcate în costum tradițional.

Mâncarea populară la Târgul de Crăciun de la Praga: șunca prăjită (Pražská Šunka); cârnați la grătar (klobása); turtă acoperită cu usturoi, brânză și ketchup (langos); găluște cu carne afumată (knedlíky plněné uzeným masem); găluște dulci (sladké knedlíky); și clătite (palačinky).

Pentru patru nopţi de cazare într-un hote de 4 stele din Praga şi bilete de avion cu zbor operat de Tarom tariful este de 455 euro de persoană. Captaintravel.ro organizează plecari în zilele de 30 Noiembrie şi 7 Decembrie 2022.

 

 

Târgul de Crăciun de la Budapesta

Târgul de Crăciun de la Budapesta este considerat printre cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa, atrăgând anual sute de mii de vizitatori.

De la târgul de Crăciun din Piața Vörösmarty până la celebra sărbătoare de Advent de la Bazilica Sf. Ștefan, vizitatorii pot alege activități de vacanță distractive și interesante.

Târgul din Piaţa Vörösmarty va fi deschis publicului în perioada 4 noiembrie – 31 decembrie 2022.

Târgul de Advent din Obuda va fi deschis în 25 noiembrie până pe 23 decembrie 2022.

Pentru cei interesaţi de târgul de la Budapesta tourex.ro organizează plecări în perioadele:

  • 12.12.2022 -15.12.2022 – pretul de 390 € / pers
  • 15.12.2022 -18.12.2022 – la preţ de 405 € / pers

Servicii Incluse:
• Bilet avion inclus Bucuresti – Budapesta – Bucuresti, Compania TAROM
• 3 nopti cazare in camera dubla la hotel Hotel IBIS BUDAPEST CITY 3* (detalii hotel)
• Mic dejun
• Taxele de aeroport

 

Mai multe oferte de city break pentru târgurile de Crăciun 2022 din Europa găsiţi şi la Târgul de Turism al României II 2022 organizat în perioada 10 – 13 noiembrie la Romexpo.