Oferte turistice pentru minivacanţa de Sfântul Andrei şi 1 Decembrie

Românii fug la munte în minivacanţa de 1 decembrie. Unii hotelierii din staţiunile de pe Valea Prahovei au pregătit pachete turistice speciale pentru minivacanţa de 1 Decembrie, preţurile acestora fiind comparabile sau chiar mai mari decât ofertele similare ale hotelierilor din Bulgaria, Ungaria sau Slovenia. În ciuda preţurilor mari, în weekendul prelungit, pe Valea Prahovei, gradul de ocupare la pensiuni este de 100%.

RomaniaTV.net
25 nov. 2012, 09:51
Oferte turistice pentru minivacanţa de Sfântul Andrei şi 1 Decembrie

Din punctul de vedere al costurilor, ofertele hotelierilor de pe Valea Prahovei sunt comparabile sau chiar mai scumpe decât cele ale hotelierilor din străinătate, potrivit Mediafax.

Câţiva hotelieri din Poiana Braşov au pregătit oferte pentru cei care vor să sărbătorească 1 Decembrie la un hotel sau într-o pensiune, dar şi pentru turiştii care poartă numele Sfântului Andrei, constând în reduceri la restaurant şi la cazare.

La o pensiune de două stele din Bran, preţul este de 275 de lei de persoană pentru două nopţi de cazare şi demipensiune, iar în Moeciu la un hotel de trei stele un pachet costă între 525 şi 643 de lei, în funcţie de tipul camerei. În pachet sunt incluse două nopţi de cazare, micul dejun, iar în zilele de 30 noiembrie şi 1 decembrie este pregătit şi un foc de tabără unde se serveşte vin fiert din partea casei.

La Cheile Gărdinştei, Fundata, preţurile pentru perioada 30 noiembrie – 2 decembrie pornesc de la 140 de lei pe noapte camera dublă la o pensiune de două stele, până la 400 de lei pe noapte pentru un apartament într-o vilă de trei stele.

La Predeal, minivacanţa de 1 Decembrie la un hotel de trei stele costă 288 de lei de persoană. Pachetul turistic scos la vânzare prin agenţiile de turism include trei nopţi de cazare în perioada 30 noiembrie – 3 decembrie, mic dejun, acces la sala de fitness a hotelului şi internet wireless. Ca bonus, oaspeţii care aleg acest pachet turistic primesc o sticlă de vin, dar şi zece la sută reducere dacă iau masa la restaurantul hotelului.

În Alba, doar câţiva dintre proprietarii de pensiuni şi hoteluri au pregătit oferte speciale pentru minivacanţa de 1 Decembrie, încearcând să atragă turiştii prin pachete cu preţuri reduse sau prin mese cu mâncăruri şi băuturi tradiţionale. Preţurile la cazare în pensiunile agroturistice variază, în această perioadă, între 25 şi 75 de lei de persoană pentru o noapte de cazare, iar micul dejun între 5 şi 15 lei.

În judeţul Sibiu, doar câteva unităţi de cazare s-au pregătit cu oferte speciale pentru minivacanţa de 1 Decembrie, după ce, începând din acest an, ziua de 30 decembrie, când este sărbătoarea Sfântului Andrei, a fost declarată zi liberă. Acestea oferă, la preţuri speciale, cazare pentru două-trei zile, cine tradiţionale, plimbări cu căruţa prin localităţile din împrejurimile Sibiului, şi chiar reiterarea unor obiceiuri, cum este tăierea porcului.

În municipiul Sibiu, în 24 noiembrie a fost deschis Târgul de Crăciun. În cadrul Târgului de Crăciun din Piaţa Mare a oraşului, turiştii vor putea cumpăra produse de sezon de la 65 de comercianţi din toate colţurile ţării. Pe lângă ieslea sculptată din lemn de tei ce prezintă în mărime naturală scena naşterii Domnului şi un patinoar de 750 metri pătraţi, unul din punctele de atracţie ale târgului vor fi atelierele lui Moş Crăciun, unde copiii vor învăţa să facă singuri cadouri.

Totodată, turiştii pot să îmbine utilul cu plăcutul, urmând în timpul vacanţei tratamente curative în cele două staţiuni balneare din judeţ – Ocna Sibiului sau Bazna.

Astfel, pensiunea Mămăruţa din Ocna Sibiului, singura pensiune cu piscină interioară din localitate, de 1 Decembrie poate fi închiriată integral. Aceasta dispune de 20 de locuri în zece camere duble, salon pentru servirea mesei şi petrecere, bucătărie dotată modern, piscină interioară încălzită, acces la grătar şi parcare. Preţul pentru două nopţi este de 1.000 de euro, iar pentru trei de 1.200 de euro pentru toată pensiunea.

La pensiunea Casa Bazna, oferta de 1 Decembrie porneşte de la 195 de lei de persoană, pentru trei nopţi de cazare cu demipensiune şi ajunge la 299 de lei de persoană, în funcţie de tipul camerei. Oferta include un cocktail de primire, două plimbări cu căruţa la Boian şi Velt şi cină festivă cu muzică live.

Şi unele unităţi de cazare din Păltiniş, cea mai veche staţiune montană din ţară, au pregătit oferte de 1 Decembrie. Aici, turiştii pot vizita Schitul Păltiniş, unde este înmormântat filosoful Constantin Noica şi lângă care se află şi Casa Memorială a acestuia, unde şi-a petrecut ultimii ani din viaţă.

La Pensiunea Rafael, sejurul de 1 Decembrie, cu două nopţi de cazare în regim de demipensiune, este de 90 de euro de persoană. Oferta include o cină cu bucate tradiţionale şi muzică populară interpretată live, urmate de un foc de tabără în jurul căruia turiştii vor putea să joace Hora Unirii, la un pahar de vin fiert şi muzică de petrecere.

La Complexul Perla Păltinişului, turiştii cazaţi vor putea participa, sâmbătă, la tăierea porcului, de dimineaţă, cu bufet tradiţional, după care va urma un prânz îndestulător cu pomana porcului, viţel la proţap, sarmale şi alte bunătăţi, toate udate cu ţuică şi vin de casă.

Atmosfera va fi întregită de muzică şi dansuri populare live. Preţul pentru două nopţi de cazare este de 90 de euro, respectiv 110 euro de persoană, în cameră de trei stele sau de patru stele.

În Bucovina, ofertele speciale de cazare pentru minivacanţa de 1 Decembrie nu sunt foarte bogate. La o pensiune din comuna suceveană Sadova, turiştii se pot caza trei nopţi cu demipensiune la 75 de lei de persoană pe zi, oferta fiind valabilă doar în perioada 29 noiembrie – 1 decembrie. Proprietarii pensiunii îi invită pe turişti să petreacă 1 Decembrie în această zonă, unde li se oferă „voie bună şi relaxare într-un cadru deosebit, cu o cană de vin fiert” şi pensiune completă pentru două persoane la 270 de lei.

O altă pensiune, din Mănăstirea Humorului, invită turiştii să petreacă în spiritul locului sărbătoarea Sfântului Andrei şi Ziua Naţională a României, iar pachetul pentru trei nopţi cu demipensiune porneşte de la 690 de lei pentru două persoane în cameră dublă. În acest pachet sunt incluse cazarea pentru trei nopţi, mic dejun, prânzul sau cina, dar şi şezătoare la foc de tabară în noaptea Sfântului Andrei.

În aceeaşi perioadă, la un hotel de patru stele din Gura Humorului sejurul de patru zile, în perioada 29 noiembrie – 3 decembrie, ajunge la suma de 775 de lei camera dublă, cu mic dejun inclus.

La Vatra Dornei, pentru minivacanţa de 1 Decembrie turiştii pot închiria în întregime câte o vilă. Astfel, închirierea unei vile cu trei camere cu opt locuri poate costa 210 lei pentru o noapte, în timp ce o pensiune cu cinci camere poate fi închiriată cu 400 de lei pe noapte.

Turiştii care ajung în Bucovina de 1 Decembrie pot face o vizită şi în municipiul Suceava, unde va fi inaugurat bradul de Crăciun, iar în centrul oraşului are loc un târg de Crăciun în stil vienez.