OFICIAL. Cu cine va juca STEAUA în preliminariile CHAMPIONS LEAGUE

Steaua şi-a aflat adversarii pe care îi poate întâlni în drumul spre grupele Champions League. Campioana României intră direct în turul II preliminar, cap de serie, statut pe care îl va păstra atât în turul III preliminar, cât şi în play-off.

09 iun. 2015, 09:58

Pe data de 22 iunie are loc tragerea la sorţi pentru primele două tururi preliminare din Champions League. Printre cei mai puternici adversari pe care îi poate întâlni Steaua se numără Ventspils şi FC Astana. Printre cei mai accesibili se află Hibernian, campioana din Malta, şi Fola Esch, campioana Luxemburgului. Meciurile din turul doi preliminar se vor disputa pe data de 14-15 iulie (turul) şi 21-22 iulie (returul).

În turul III preliminar, intră în urnă adversari mai puternici pentru Steaua. Tragerea la sorţi a meciurilor are loc pe 17 iulie. În această fază preliminară, 20 de echipe se luptă pentru calificarea în play-off. Steaua e al 4-lea cap de serie conform coeficientului după Basel, Red Bull Salzbug şi Viktoria Plzen. Cei mai dificili adversari ai roş-albaştrilor sunt Malmo, Partizan Belgrad şi Maccabi Tel Aviv. Există însă şi adversari mai slab cotaţi în această fază, Videoton şi Skenderbeu. Meciurile din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor se vor disputa pe data de 28-29 iulie (turul) şi 4-5 august (returul).

Tragerea la sorţi pentru play-off are loc pe 7 august la Nyon. Steaua îşi păstrează statutul de cap de serie şi în această ultimă fază preliminară. Cele 10 echipe calificate se bat pe cele 5 locuri care duc în grupe. Steaua e al 4-lea cap de serie şi poate da din nou peste Ludogoreţ, la fel ca şi anul trecut. Cel mai dificil adversar e Dinamo Zagreb, iar cel mai accesibil pare Maribor. Meciurile din play-off-ul Ligii Campionilor se vor disputa pe data de 18-19 august (turul) şi 25-26 august (returul).