Oficial din Ministerul Turismului, DESCALIFICAT de la un concurs de promovare în funcţie după ce a fost prins că A TRIŞAT

Publicat: Vineri, 14 Iunie 2019 16:34 // Actualizat: Vineri, 14 Iunie 2019 16:34 // Sursa: romaniatv.net

Constantin Apostol, șeful interimar al Direcției economice și de achiziții publice din Ministerul Turismului, a fost respins de la un concurs de angajare definitivă pe funcție în baza unei prevederi care îi descalifică pe concurenții care fac însemnări pe lucrările de concurs în scopul identificării.

Informația apare pe site-ul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, instituție care gestionează concursurile de angajare sau promovare în carieră pentru angajații în instituțiile de stat.

Constantin Apostol a fost adus ca șef interimar al Direcției economice de către ministrul Turismului, Bogdan Trif (PSD), potrivit unor surse din ANFP, iar singura condiție pentru a rămâne definitiv directorul acestei direcții era să câștige concursul desfășurat pe 6 iunie, scrie G4Media.

Promovare controversată. Un şef de comisie de BAC, suspect de fraudă, numit subsecretar de stat

Rezultatul acestui concurs are relevanță în condițiile în care guvernul PSD vrea să schimbe radical modul în care este organizată cariera funcționarilor publici și să politizeze total procesul de angajare și de promovare în instituțiile publice. Astfel, proiectul de ordonanță de urgență pentru adoptarea Codului Administrativ conține o serie de prevederi care induc arbitrariul complet în administrația publică și dau naștere riscului politizării totale a birocrației. Mai precis, Codul Administrativ le dă șefilor de instituții puterea discreționară asupra angajării, promovării, mutării sau demiterii funcționarilor publici.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8426
RON
30 May
noapte 11 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H