OFICIAL Florin Cîţu anunţă depunerea mandatului lui Nicolae Ciucă: „Vom propune Biroului Politic Naţional să flexibilizăm mandatul şi vom demara negocieri cu toate partidele responsabile”

Luni seară, în urma unei şedinţe a Biroului Executiv al PNL, s-a hotărât depunerea mandatului premierului desemnat Nicolae Ciucă şi începerea negocierilor pentru formarea unui guvern majoritar.

01 nov. 2021, 21:50
OFICIAL Florin Cîţu anunţă depunerea mandatului lui Nicolae Ciucă: „Vom propune Biroului Politic Naţional să flexibilizăm mandatul şi vom demara negocieri cu toate partidele responsabile”

Preşedintele PNL şi premierul desemnat Nicolae Ciucă au ieşit la declaraţii la finalul şedinţei Biroului Executiv al liberalilor şi au anunţat deciziile luate, printre care fexibilizarea mandatului viitorului premier desemnat.

„BEx a propus ca domnul Ciuca sa depuna mandatul. A doua decizie este ca maine sa propunem in BPN sa flexibilizam mandatul si sa incepem negocierile cu toate partidele responsabile pentru formarea guvernului.

De fapt nu vorbim de o flexibilizare ci de faptul ca PNL va incepe negocierile cu toate fortele democratice din Parlamentul Romaniei. Au fost trei consultari, de fiecare data ne-am intors catre partid si nu s-a decis flexibilizarea. In aceasta seara s-a decis in BEx si vom propune maine BPN flexibilizarea. Vom avea o discutie in PNL si vom vedea care va fi propunerea de premier, in urma negocierilor. Maine in BPN vom discuta si cazul celor 14 parlamentari care au iesit din grupul parlamentar. Ma intristeaza sa vad ca dintr-o competitie, nu au inteles nimic. Liberalismul inseamna competitie. Fac un apel la acesti colegi, care inca sunt in PNL, sa reconsidere aceasta decizie. Sigur ca domnul presedinte trebuie informat de depunerea mandatului, toate celelalte decizii vor fi luate in PNL.”, a declarat preşedintele PNL Florin Cîţu.

Nicolae Ciucă: „Realitatea a fost de la început cea pe care o cunoaştem. Preşedintele Iohannis va face o nouă propunere de premier”

„Realitatea matematica este cea pe care ocunoastem cu totii, am sperat ca prin demersurile intreprinse sa pot cristaliza o solutie politica pentru a putea obtine sustinere pentru un guvern minoritar. Astazi au fost doua declarati de la USR si PSD in urma carora s-a decis in BEx sa depun mandatul. Fac din nou apel la responsabilitate politica pentru a putea gasi o formula de formare a unui guvern. Urmeaza decizia presedintelui Romaniei, dansul va face propunerea de premier. Exact cum am afirmat de la inceput, realitatea este cea care a decis depunerea mandatului. Flexibilizarea mandatului insemna un alt mandat, ca atare azi in BEx s-a luat decizia depunerii mandatului si flexibilizarea mandatului.”, a spus premierul desemnat Nicolae Ciucă.

Citeşte şi: EXCLUSIV Mihai Tudose anunţă ce pregăteşte PSD după capitularea generalului Ciucă: Noi ne-am gândit la mai multe variante