Oficial OMS: Se estimează că vom ajunge la două milioane de morţi

Două milioane de morţi din cauza Covid-19, adică dublul celor decedaţi până în prezent de noul coronavirus, este o cifră "foarte probabilă" dacă nu se face totul pentru a combate pandemia, a afirmat vineri un înalt responsabil al OMS, scrie AFP.

RomaniaTV.net
25 sept. 2020, 17:08
Oficial OMS: Se estimează că vom ajunge la două milioane de morţi

Pandemie coronavirus. „Dacă noi nu facem tot ceea ce este posibil, numărul de care vorbiţi (2 milioane) nu este doar posibil, ci din nefericire foarte probabil”, a răspuns directorul pentru Situaţii de urgenţă al OMS, Michael Ryan, întrebat într-o conferinţă de presă.

„Dacă nu vom continua să facem mai mult, să evoluăm amploarea şi intensitatea cooperării noastre, atunci da, vom contempla acel număr şi din păcate chiar mai mare. Acum este timpul să acţionăm”, a adăugat Ryan.

„Nu este vorba doar de a testa şi de a urmări, nu doar de a îngriji medical, nu doar să aplicăm distanţa socială, nu doar să lucrăm la vaccinuri, faceţi toate acestea deodată”, a subliniat Ryan.

Pandemia de Covid-19, care a început la sfârşitul lui 2019 în China înainte de a se răspândi în toată lumea, urmează să depăşească pragul de un milion de morţi.

Potrivit ultimului bilanţ al AFP, vineri la ora 11.00 GMT, cel puţin 984.068 de persoane au murit de Covid-19 în lume.

Mai mult de 32.298.410 de cazuri de infecţie au fost oficial diagnosticate dar numărul de infecţii este considerat mult mai mare.

Cea mai afectată ţară în privinţa numărului de morţi este Statele Unite, cu 202.827 victime. Urmează Brazilia cu 139.808 de morţi, India cu 92.290 de morţi, Mexic cu 75.439 de morţi şi Regatul Unit cu 41.902 morţi.