Ofiţer britanic de informaţii: „Vladimir Putin este cu adevărat grav bolnav”. Şi agenții ruși „cred că Putin este bolnav în faza terminală”

Tot mai multe voci care au legătură cu Rusia susţin că Vladimir Putin este grav bolnav. Ultimele declaraţii de acest gen au fost făcute un ofiţer britanic de informaţii, citat de Sky News.

15 mai 2022, 10:38
Ofiţer britanic de informaţii: „Vladimir Putin este cu adevărat grav bolnav”. Şi agenții ruși „cred că Putin este bolnav în faza terminală”

Fostul spion britanic Christopher Steele, care din 2006 până în 2009 a condus departamentul rus în serviciul londonez MI6, consideră că boala lui Putin a fost unul dintre motivele a ceea ce se întâmplă în Ucraina.

„Cu siguranță, judecând după ceea ce auzim din surse din Rusia și din alte țări, Putin este cu adevărat grav bolnav”, a spus  ofiţerul britanic de informaţii, într-un interviu pentru Sky News.

Tot mai multe voci vorbesc în ultima perioadă despre o posibilă boală a liderului de la Kremlin. Revista New Lines a anunţat că a primit o înregistrare audio în care un oligarh rus, apropiat de Kremlin, spune că președintele rus Vladimir Putin este „foarte bolnav de cancer de sânge”.

În înregistrare se arată că biroul central al FSB-ului rus a trimis o „notă top-secretă” tuturor liderilor săi regionali, în care afirmă că nu au încredere în zvonurile despre situația președintelui.

Potrivit lui Steele, chiar dacă Putin este bolnav, este greu să-l influențezi.

„În general, sunt foarte puțini oameni care sunt gata să se opună sau să se certe cu președintele Putin… Încă mai cred că există voci dizidente, voci de dizidenți, oameni care îi spun că acesta este un război catastrofal, care, mai ales în economie, nu va aduce nimic bun pentru Rusia și nu putem decât să sperăm că în timp va duce la o schimbare de politică sau chiar la o schimbare de regim, dar acest lucru cu siguranță nu este un fapt”, a spus ofițerul britanic de informații.

Citeşte şi: Zelenski nu renunţă la idea de a negocia direct cu Putin oprirea războiului. Ce condiţii are pentru liderul de la Kremlin

Anterior, şi şeful serviciilor de informaţii militare ucrainene, generalul-maior Kyrylo Budanov, a declarat, într-un interviu pentru Sky News, că războiul cu Rusia va atinge un punct de cotitură la jumătatea lunii august şi se va termina până la sfârşitul anului.

Mai mult, şeful serviciilor de informaţii militare ucrainene a susținut că Vladimir Putin se află într-o „stare psihologică și fizică foarte proastă și este foarte bolnav” și că Rusia pregătește o lovitură de stat pentru a-l elimina.