Şeful serviciilor secrete militare din Ucraina: „Războiul se va încheia până la sfârşitul anului. Putin este grav bolnav”

Șeful serviciilor de informații militare ucrainene, Kyrylo Budanov, a declarat că războiul cu Rusia se va încheia până la finalul anului şi că Ucraina va recupera Crimeea și Donbasul. Budanov mai spune şi că la Kremlin se pregăşte înlăturarea lui Vladimir Putin care este bolnav.

14 mai 2022, 09:32
Şeful serviciilor secrete militare din Ucraina: „Războiul se va încheia până la sfârşitul anului. Putin este grav bolnav”

Şeful serviciilor de informaţii militare ucrainene, generalul-maior Kyrylo Budanov, a declarat, într-un interviu pentru Sky News, că războiul cu Rusia va atinge un punct de cotitură la jumătatea lunii august şi se va termina până la sfârşitul anului.

Aceasta este cea mai precisă şi optimistă predicţie făcută până acum de un oficial ucrainean de rang înalt, notează sursa citată, completând că Budanov a fost cel care a prezis corect şi când va avea loc invazia rusă în Ucraina.

„Biroul generalului este întunecat și plin cu accesorii de război și spionaj, saci de nisip stivuiți la ferestre, mitraliere îngrămădite pe podea și o încărcătură de pușcă de rezervă pe biroul lui, folosită ca apăsător de hârtie.

El este remarcabil de tânăr pentru a conduce agenția de informații militare a țării sale, la doar 36 de ani și vorbește cu precizia uscată a meseriei sale.

A arătat puțină emoție, zâmbind doar o singură dată când a spus în engleză: „Sunt optimist”.”, se mai arată în reportajul Sky News.

Citeşte şi: Război în Ucraina, ziua 80: Peste 1.000 de localităţi, eliberate de sub ocupaţia rusă. Zelenski: Bărbaţii şi femeile îşi dau viaţa pentru ca toată lumea să poată trăi în libertate

„Punctul de rupere va fi în a doua parte a lunii august. Majoritatea acțiunilor de luptă active se vor fi încheiate până la sfârșitul acestui an. Ca urmare, vom reînnoi puterea ucraineană în toate teritoriile noastre pe care le-am pierdut, inclusiv Donbas și Crimeea”, a spus Şeful serviciilor de informaţii militare ucrainene, generalul-maior Kyrylo Budanov, pentru Sky News.

Tactica Rusiei nu s-a schimbat, în ciuda deplasării acesteia către est, mai spune el, iar Rusia suferă pierderi uriașe, deși nu ar fi atras de victimele ucrainene.

Citeşte şi: Zelenski nu renunţă la idea de a negocia direct cu Putin oprirea războiului. Ce condiţii are pentru liderul de la Kremlin

Şeful serviciilor secrete militare din Ucraina: Rusia doar o „hoardă de oameni cu arme”

Generalul-maior Kyrylo Budanov a spus că nu a fost surprins de eșecurile Rusiei în război. „Știm totul despre inamicul nostru. Știm despre planurile lor aproape pe măsură ce sunt făcute. Europa vede Rusia ca pe o mare amenințare. Le este frică de agresiunea ei. Ne luptăm cu Rusia de opt ani și putem spune că această putere rusă foarte mediatizată este un mit. Nu este la fel de puternic ca acesta. Este o hoardă de oameni cu arme”, a declarat Şeful serviciilor de informaţii militare ucrainene.

Forțele ruse au fost împinse înapoi aproape până la granița din jurul Harkivului, spune el, iar un atac recent asupra forțelor aflate mai la sud care încercau să traverseze Siverskyy Doneț a provocat pagube considerabile.

„Pot confirma că au suferit pierderi mari și pot spune că atunci când au avut loc loviturile de artilerie, multe dintre echipaje și-au abandonat echipamentul”, a spus generalul Budanov.

Şeful serviciilor de informaţii militare ucrainene: „Putin este grav bolnav de cancer şi va fi înlăturat de la putere printr-o lovitură de stat”

Generalul Budanov a mai spus pentru Sky News că înfrângerea în Ucraina va duce la înlăturarea liderului de la Kremlin și la dezintegrarea țării.

„Va duce în cele din urmă la schimbarea conducerii Federației Ruse. Acest proces a fost deja lansat și se îndreaptă în acest fel”.

Întrebat dacă înseamnă că o lovitură de stat este în curs, generalul Budanov a spus „da”.

„Se mișcă în acest fel și este imposibil să o oprești”, a mai spus tânărul general.

Şeful serviciilor de informaţii militare ucrainene a susținut că Vladimir Putin se află într-o „stare psihologică și fizică foarte proastă și este foarte bolnav”.