Ofiţer de la Combaterea Criminalităţii Organizate Maramureş, judecat pentru trafic de influenţă

Ofiţerul de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş acuzat că a primit 300 de euro, un ceas, patru cauciucuri cu jante şi un radiocasetofon cu TV încorporat de la două persoane, pentru a interveni într-un dosar, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie.

RomaniaTV.net
22 apr. 2013, 14:53
Ofiţer de la Combaterea Criminalităţii Organizate Maramureş, judecat pentru trafic de influenţă

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA)- Serviciul Teritorial Cluj l-a trimis în judecată, luni, pe Marcel Făcăeru, ofiţer la Serviciul de Combaterea a Criminalităţii Organizate (SCCO) Maramureş la data faptelor, pentru trafic de influenţă în formă continuată, informează Mediafax.

Procurorii anticorupţie au dispus scoaterea de sub urmărire penală a poliţistului pentru pretinderea şi primirea sumelor de 1.500 de lei, respectiv de 700 de euro, deoarece nu au existat suficiente probe pentru dovedirea celor două acte materiale, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Dosarul lui Marcel Făcăeru va fi judecat la Curtea de Apel Cluj.

Procurorii arată în rechizitoriul trimis instanţei că Marcel Făcăeru ar fi primit, în august 2012- aprilie 2013, 300 de euro, un ceas în valoare de 420 lei, patru cauciucuri cu jante în valoare de 550 lei şi un radiocasetofon cu TV încorporat de la două persoane cărora le-a spus că poate interveni la un coleg, agent de poliţie la SCCO Maramureş, pentru a-l determina să urgenteze cercetările într-o cauză penală în care fostul soţ al uneia dintre acestea este suspectat de trafic de persoane şi trafic de droguri.

Marcel Făcăeru a fost denunţat la DNA de cele două persoane de la care ar fi primit banii şi bunurile, fiind prins, pe 9 aprilie, când primea 300 de euro, în schimbul serviciilor promise.

Curtea de Apel Cluj a dispus, pe 10 aprilie, arestarea lui Făcăeru pentru 29 de zile, la propunerea procurorilor DNA. În faţa judecătorilor, Făcăeru nu a recunoscut faptele, susţinând că a primit cadouri de la denunţători.