Ofiţer de la Penitenciarul Craiova, reţinut după ce a luat mită 750 de euro ca să ajute un deţinut

Un ofiţer de la Penitenciarul Craiova a fost reţinut, după ce a fost prins în flagrant când primea mită 750 de euro de la o femeie, pentru a interveni la comisia unităţii să îi schimbe fratelui acesteia regimul de detenţie şi pentru a-i duce un telefon mobil.

RomaniaTV.net
24 oct. 2013, 12:53
Ofiţer de la Penitenciarul Craiova, reţinut după ce a luat mită 750 de euro ca să ajute un deţinut

Inspectorului principal de penitenciar A.A.V., ofiţer coordonator al agenţilor de escortă la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova, a fost denunţat, în 16 octombrie, de sora unui deţinut, la Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Dolj.

Femeia a reclamat că ofiţerul i-a cerut 600 de euro pentru a interveni la Comisia Penitenciarului Craiova să dispună schimbarea regimului de detenţie a fratelui său şi alţi 150 de euro pentru a duce un telefon mobil în celula acestuia, se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei Generale Anticorupţie.

Ofiţerul de la Penitenciarul Craiova a fost prins miercuri în flagrant, după ce a primit 750 de euro de la denunţătoare şi telefonul mobil pe care urma să îl ducă fratelui acesteia.

Acesta a fost dus pentru a da declaraţii la DIICOT Craiova, iar la finalul audierilor a fost reţinut pentru luare de mită, trafic de influenţă, introducerea de obiecte interzise la deţinere în penitenciar, constituirea şi sprijinirea unui grup infracţional.

Procurorii cer joi Curţii de Apel Craiova arestarea preventivă a acestuia. Ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj s-au sesizat din oficiu, la 25 februarie, cu privire la faptul că în Penitenciarul Craiova se introduc în mod frecvent telefoane mobile pentru deţinuţi, cu sprijinul unor angajaţi, dosarul fiind instrumentat iniţial de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj.

În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că activitatea infracţională era coordonată de inspectorul principal de penitenciar A.A.V.

„Ofiţerul coordona întreaga activitate, atât a deţinuţilor aflaţi în penitenciar prin intermediul telefoanelor pe care aceştia le primiseră în modul arătat mai sus, cât şi a persoanelor din afara penitenciarului care îl sprijineau în desfăşurarea activităţilor infracţionale, în acest sens apelând la sprijinul a două persoane de încredere ce se ocupau cu colectarea aparatelor telefonice şi a sumelor de bani pretinse”, a precizat DGA.

În condiţiile în care s-a stabilit că grupul infracţional era sprijinit şi coordonat de ofiţerul A.A.V., dosarul a fost trimis la DIICOT Craiova, iar ofiţerii DGA au continuat cercetare penală în baza ordonanţelor de delegare dispuse în cauză.

Anchetatorii fac în continuare cercetări pentru stabilirea activităţilor infracţionale desfăşurate de toţi membri grupului, a precizat DGA.