Ofiţer de la Poliţia Craiova, condamnat la doi ani şi jumătate cu suspendare pentru luare de mită

Un ofiţer de poliţie judiciară de la Poliţia Craiova trimis în judecată, alături de un avocat din Baroul Dolj, pentru luare de mită şi trafic de influenţă a fost condamnat de Curtea de Apel Craiova la doi ani şi jumătate de închisoare cu suspendare.

RomaniaTV.net
14 iun. 2013, 11:41
Ofiţer de la Poliţia Craiova, condamnat la doi ani şi jumătate cu suspendare pentru luare de mită

Magistraţii de la Curtea de Apel Craiova l-au condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare pe subcomisarul Relu Căle, ofiţer de poliţie judiciară la Biroul de Investigaţii Criminale de la Poliţia Craiova. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Subcomisarul Relu Căle a fost arestat preventiv în 17 aprilie.

În luna mai, el a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie din Craiova, alături de un avocat din Baroul Dolj, după ce ar fi primit 10.000 de lei pentru a interveni la un procuror de la Parchetul Judecătoriei Craiova în favoarea celor de la care au luat banii.

Relu Căle este acuzat de luare de mită şi instigare la trafic de influenţă, iar avocatul Mihai Claudiu Pascu este acuzat de trafic de influenţă şi complicitate la infracţiunea de luare de mită, se arată într-un comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 15-16 aprilie avocatul Mihai Claudiu Pascu a cerut de la trei denunţători 15.000 de lei, spunând că ar putea să intervină la un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova şi la poliţiştii care aveau atribuţii în cercetarea penală, astfel încât aceştia să obţină o soluţie favorabilă într-un dosar în care erau cercetaţi pentru viol şi să nu fie reţinuţi sau arestaţi.

Procurorii susţin că unul dintre ofiţerii care i-au cercetat pe denunţători a fost tocmai Relu Căle, care l-ar fi determinat pe avocat să accepte să-i apere pe cei trei.

„Prin intermediul inculpatului Pascu Mihai Claudiu, Căle Relu a pretins de la denunţători suma de 1.000 de euro pentru a nu îşi îndeplini atribuţiile de serviciu astfel încât denunţătorii să nu fie reţinuţi, arestaţi şi să beneficieze de o soluţia favorabilă. Suma de 1.000 de euro a fost inclusă în totalul banilor pretinşi de către Pascu Mihai Claudiu de la denunţători”, se precizează în rechizitoriul procurorilor DNA.

Din suma cerută, avocatul a primit, în 16 aprilie, două tranşe de câte 5.000 de lei, din care i-a dat poliţistului Relu Căle 1.000 de euro. În seara zilei de 16 aprilie, Mihai Pascu a fost prins în flagrant delict, după ce a primit a doua tranşă.