Ofiţerul SRI care s-a ÎMPUŞCAT din greşeală se zbate între viaţă şi moarte

Starea de sănătate a ofiţerului SRI care s-a împuşcat din greşeală la antrenamente este din ce în ce mai gravă. Medicii de la spitalul Floreasca spun că şansele de supravieţuire ale bărbatului sunt reduse, dar că încearcă să îl menţină în viaţă, informează România TV.

RomaniaTV.net
21 oct. 2012, 09:27
Ofiţerul SRI care s-a ÎMPUŞCAT din greşeală se zbate între viaţă şi moarte

„Evoluţia este progresiv nefavorabilă. Cu alte cuvinte, pacientul se află într-o, stare extrem de gravă, iar pronosticul medicilor este destul de rezervat. La nivelul Spitalului Floreasca se fac toate eforturile, o echipă multidisciplinară se află în apropierea acestuia pentru a încerca să îl echilibreze. Aşteptăm ancheta procuraturii militare„, a declarat, la România TV, purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava.

Un ofiţer SRI s-a împuşcat accidental în zona gâtului, în timpul unui exerciţiu la poligonul Jandarmeriei aflat în Chitila. Incidentul a avut loc pe 12 octombrie.

Subofiţerul SRI se afla împreună cu colegii în poligonul de tragere, dar la scurt timp după începerea antrenamentului pistolul s-a blocat. În acel moment subofiţerul ar fi trebuit să strige „Incident!”, toate armele ar fi trebuit să fie lăsate jos, iar instructorul de tragere ar fi trebuit să se ocupe de problemă.

Subofiţerul a încercat însă să rezolve singur problema, arma s-a descărcat, iar el a fost rănit în zona gâtului.

În urma accidentului, ofiţerul a fost transportat la Spitalul Floreasca, el aflându-se acum internat la Terapie Intensivă, iar medicii spun că este paralizat de la gât în jos.