Oile salvate de pe nava eşuată în Portul Midia învaţă să se joace cu mingea FOTO

Oile salvate de pe nava eşuată în Portul Midia se recuperează într-un adăpost din Ilfov, acolo unde sunt învăţate să se joace cu mingea. 

28 feb. 2020, 20:28

Un berbec a primit numele de „Dudu Georgescu” (fostă Gheată de Aur a României în anii ’70) pentru abilitatea sa fotbalistică.

„Petrecând multe ore pe săptămână în compania berbecilor salvaţi de la Midia, învăţăm noi înşine tot mai multe despre această specie nedreptăţită în atâtea privinţe. Pentru că în mod evident sunt nişte animale foarte curioase, cărora, atunci când se simt într-un mediu sigur, le place să exploreze şi să interacţioneze cu oamenii, ne-am gândit să le luăm nişte mingi. Majoritatea berbecilor le-au mirosit sau atins, cu o expresie adorabilă de uimire combinată cu entuziasm pe moace. Câţiva dintre ei chiar şi-au exersat lovitura de cap pe mingi, iar pe campionul acestor execuţii (pe care l-am alintat Dudu Georgescu) urmează să-l cunoaşteţi în zilele ce urmează”, a transmis ARCA, fundaţia care are în grijă ovinele de pe Queen Hind.

A început descărcarea celor peste 14.000 de cadavre de oi de pe vaporul Queen Hind, adus marţi seară la cheu, în Portul Midia, după ce a fost dezeşuat, au informat reprezentanţii firmei care a câştigat contractul de ranfluare şi ecarisaj al navei.

Leşurile sunt încărcate în containere etanşate şi transportate cu maşini autorizate de Direcţia Sanitar-Veterinară la o unitate de incinerare din judeţul Tulcea.

„Primul camion este încărcat de echipele noastre şi va pleca, în scurt timp, către destinaţie. Nava începe să fie eliberată de încărcătura biologică. Etapele operaţionale progresează conform planului agreat cu autorităţile abilitate”, a informat purtătorul de cuvânt al societăţii, Cristian Blană, conform Agerpres.

Reamintim că nava Queen Hind, încărcată cu circa 14.600 de oi, s-a răsturnat pe 24 noiembrie 2019, la plecarea din Portul Midia, scufundându-se parţial. Echipajul format din 22 de marinari sirieni a fost salvat, fiind scoase vii de la bordul vaporului, în zilele de după incident, şi câteva sute de oi.

Citeşte şi Nava Queen Hind cu peste 14.000 de oi la bord, care a eşuat în Portul Midia, a fost adusă la ţărm. A fost folosită cea mai mare macara