Oktoberfest 2020, anulat din cauza pandemiei de COVID-19. Munchen-ul pierde astfel un miliard de euro

Ediţia din acest an a festivalului berii Oktoberfest, desfăşurat în oraşul german Munchen, a fost anulată din cauza pandemiei de COVID-19, a anunţat marţi Markus Soder, prim-ministrul landului Bavaria.

21 apr. 2020, 10:22
Oktoberfest 2020, anulat din cauza pandemiei de COVID-19. Munchen-ul pierde astfel un miliard de euro

OKTOBERFEST 2020. Desfăşurarea celui mai mare festival al berii din lume, găzduit în fiecare an de capitala Bavariei, Munchen, a fost marcată de incertitudini anul acesta. Adunările publice sunt interzise în Germania în lunile care vor urma din cauza pericolului transmiterii coronavirusului.

Cea de-a 187-a ediţie a Oktoberfest era programată în perioada 19 septembrie – 4 octombrie. „Este dureros, incredibil de trist„, a spus premierul Bavariei, Markus Soder, anunţând anularea evenimentului în cadrul unei conferinţe de presă susţinute alături de primarul oraşului Munchen, Dieter Reiter. Cei doi oficiali şi-au exprimat speranţa că festivalul va putea să se desfăşoare în 2021.

Citeşte şi Un român plecat în Germania la cules de sparanghel a murit de coronavirus. Prima reacţie a autorităţilor

Oktoberfest atrage aproximativ 6 milioane de vizitatori în oraşul Munchen în fiecare an, din care mulţi sunt turişti veniţi din străinătate. Anularea evenimentului înseamnă și o lovitură pentru economia landului german. Potrivit Reuters, festivalul generează anual peste un miliard de euro pentru oraș.

Mulţimi mari de oameni se formează de asemenea în afara corturilor şi pe străzile oraşului, iar în acest context, spaţiul de 1,5 metri impus pentru păstrarea distanţării sociale, potrivit restricţiilor în vigoare în prezent pe teritoriul Germaniei, va fi dificil de respectat.