Olanda a tremurat și în fața Ecuadorului. Enner Valencia, golgheterul de la CM 2022

Olanda și Ecuador au făcut spectacol total, în cadrul celui de-al doilea meci al Grupei A, de la Campionatul Mondial din Qatar 2022.

25 nov. 2022, 20:06
Olanda a tremurat și în fața Ecuadorului. Enner Valencia, golgheterul de la CM 2022

Olanda a deschis rapid scorul pentru Olanda, în minutul 6, cu o bombă în fața căreia portarul Galindez nu s-a putut opune. Astfel, atacantul „Portocalei Mecanice” și-a trecut în cont cea de-a doua reușită de la CM 2022.

Ecuadorienii au replicat în startul reprizei secunde, prin căpitanul Enner Valencia, care a știut să profite de oportunitate și astfel, a înscris cel de-al treilea gol al său de la Mondial.

De menționat este faptul că ecuadorienii au avut cele mai mari ocazii ale meciului. Au dominat partida, iar pe final au fost aproape să profite de o gafă uriașă a portarului Noppert.

Totuși, europenii au avut noroc și nu au obținut un punct. 1-1 s-a terminat Olanda – Ecuador.

 

Olanda, evoluții modeste la CM 2022, dar plină de noroc

 

Pe 29 noiembrie se vor disputa meciurile decisive. Olanda are programat duelul cu gazda, Qatar, care are zero puncte, iar Ecuador și Senegal vor lupta, cel mai probabil, pentru al doilea loc din grupă, care va conduce în faza superioară a competiției. Victoria olandezilor în fața qatarezilor este aproape sigură, în condițiile în care gazdele turneului au demonstrat la acest turneu că sunt victimele perfecte.

În acest moment, Olanda este lider în grupă, cu 4 puncte, Ecuador pe locul al doilea, tot cu patru puncte, Senegal pe trei, cu trei puncte, iar Qatar este codașa cu zero puncte.

În primul meci de la Mondial, olandezii au tremurat și în fața senegalezilor, care au ratat pe bandă rulantă. Totuși, europenii au dat lovitura pe final, când puțini mai credeau într-un succes al „Portocalei Mecanice”.