OLANDA – ITALIA 0-1 live video online streaming, DERBY în Liga Naţiunilor 2020

OLANDA - ITALIA LIVE VIDEO Olanda și Italia, favoritele Grupei 1 din primul eșalon al Ligii Națiunilor, sunt adversare luni, de la ora 21:45, la Amsterdam. Gazdele vin după victoria de pe teren propriu cu Polonia (1-0), în timp ce italienii au obținut doar o remiză la Florența cu Bosnia (1-1).

RomaniaTV.net
07 sept. 2020, 17:25
OLANDA – ITALIA 0-1 live video online streaming, DERBY în Liga Naţiunilor 2020

OLANDA – ITALIA live video online streaming. Va fi cel de-al 22-lea duel dintre Olanda și Italia, iar bilanțul este clar în favoarea azzurrilor: 9 victorii, 9 egaluri și doar 3 înfrângeri. De altfel, cvadrupla campioană mondială este neînvinsă în precedentele 5 confruntări cu adversara de luni: două victorii și 3 egaluri. 

OLANDA – ITALIA live video online streaming

Totuși, Olanda s-a impus fără drept de apel în cel mai recent meci oficial disputat contra Italiei. La Euro 2008, batavii au câștigat cu 3-0.

Ronald Koeman a plecat la FC Barcelona, dar interimarul Dwight Lodeweges a reușit să prelungească seria pozitivă a Olandei. Victoria cu Polonia a fost a șasea în 7 partide și al treilea meci consecutiv fără gol primit. Ultimul eșec suferit de olandezi datează din iunie 2019, atunci când au pierdut chiar în finala ediției inaugurale din Liga Națiunilor, 0-1 cu Portugalia.

Ca o ironie, tot Portugalia, și tot în Liga Națiunilor (și tot cu 1-0), e ultima echipă care a câștigat contra Italiei, în septembrie 2018. De atunci, naționala lui Roberto Mancini a disputat 15 meciuri, câștigând 12. 11 dintre ele, consecutiv, înainte de a fi blocată acasă de Polonia.

  • Echipele care vor triumfa în grupele din Ligile B, C şi D vor promova în divizia superioară, în timp ce echipele de pe ultimele locuri din Ligile A şi B vor retrograda în diviziile inferioare. În cazul Ligii C, retrogradatele în Liga 2 se vor decide prin play-off programat în martie 2022.
  • Pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2022, miza este pentru primele două cel mai bine clasate câştigătoare de grupă din Liga Naţiunilor, care vor merge, alături de locurile secunde din grupele preliminare, la barajul pentru Mondial.
  • România a fost repartizată în prima grupă a Ligii B, alături de Norvegia, Austria şi Irlanda de Nord.