Olanda ripostează dur: S-ar putea să spunem din nou nu intrării României în Schengen

Primul-ministru al Olandei, Mark Rutte, a afirmat că țara sa s-ar putea opune și în martie 2012 aderării României la spațiul Schengen, dacă nu vor fi făcute eforturi serioase pentru combaterea corupției și a crimei organizate. Declarația acestuia survine imediat după ce președintele Băsescu s-a referit la legalizarea drogurilor ușoare și a prostituției ca un semn al neputinței autorităților olandeze.

RomaniaTV.net
10 dec. 2011, 11:11
Olanda ripostează dur: S-ar putea să spunem din nou nu intrării României în Schengen

Într-o declarație pentru Radio Olanda, Rutte s-a arătat nemulțumit în continuare de eforturile anticorupție ale Bulgariei și României și a arătat că este posibil ca Olanda să se opună și în martie 2012 la accesul aderarea celor două state în zona Schengen, informează ziare.com.

Guvernul de la Haga și-ar putea schimba poziția doar dacă autoritățile bulgare și române dau dovezi concrete de combatere a corupției. Rutte nu exclude ca în lipsa acestor dovezi, Olanda să ignore în continuare presiunile la care este supusă de către statele membre ale Uniunii Europene pentru a se dovedi mai flexibilă. „Nu exclud ca Olanda sa spună din nou NU”, a declarat Rutte.