Olandezii ne suspectează şomerii de infracţiuni

Poliţia olandeză încearcă să afle dacă şomerii est-europeni sunt cei care comit tot mai multe infracţiuni şi din ce cauză.

RomaniaTV.net
04 ian. 2012, 13:19
Olandezii ne suspectează şomerii de infracţiuni

Poliţia olandeză va face cercetări pentru a afla dacă românii, bulgarii şi polonezii comit din ce în ce mai multe infracţiuni şi dacă acest lucru se datorează faptului că au rămas fără locuri de muncă sau fac parte din grupări criminale, relatează site-ul DutchNews.nl, citat de Mediafax.

„Vrem să aflăm dacă infracţionalitatea se dezvoltă în cadrul acestui grup şi cine sunt” membrii acestuia, a declarat un purtător de cuvânt al asociaţiei comandanţilor de poliţie.

Poliţiştii vor încerca să stabilească dacă persoanele care se implică în infracţiuni în Olanda fac acest lucru din cauză că şi-au pierdut locurile de muncă sau pentru că sunt membri ai unor grupări criminale. Decizia lor a fost luată ca urmare a publicării unor informaţii de către agenţia AD, potrivit cărora autorităţile din marile oraşe olandeze au remarcat o creştere semnificativă a numărului infracţiunilor comise de cetăţeni din Europa Centrală şi de Est.

Comandantul poliţiei din Haga, Henk van Essen, a declarat în discursul său de Anul Nou, că  a abordat această problemă în discursul său de Anul Nou că s-a înregistrat o creştere a numărului de spargeri de locuinţe în Haga, care se datorează  parţial est-europenilor.

Şi Poliţia din Rotterdam a anunţat că va înăspri măsurile împotriva est-europenilor, purtătoarea de cuvânt a acestei instituţii declarând că „partea lor în ceea ce priveşte furturile din maşini şi din locuinţe este în creştere”.