Olandezii nu mai vor români şi bulgari la muncă

Numărul permiselor de muncă acordate de Olanda românilor şi bulgarilor a scăzut drastic.

RomaniaTV.net
31 mart. 2012, 13:03
Olandezii nu mai vor români şi bulgari la muncă

Numărul permiselor de muncă acordate de Olanda cetăţenilor români şi bulgari a scăzut drastic în primele luni ale acestui an, comparativ cu anii trecuţi, relatează site-ul postului Radio Netherlands, citat de Mediafax.

Astfel, în primele trei luni ale acestui an, Agenţia forţei de muncă a primit doar 57 de cereri pentru acordarea de permise unor muncitori români sau bulgari, comparativ cu 768 în 2011 şi 569 in 2010.

Ministrul olandez al Afacerilor Sociale, Henk Kamp, îndemnase anul trecut fermierii să angajeze mai mulţi sezonieri care să nu aibă nevoie de permise de muncă.

Refuzul muncitorilor români de către angajatorii olandezi vine imediat după scandalul site-ului discriminatoriu la adresa românilor şi a altor cetăţeni din fostele ţări comuniste care au fost primite în UE, site înfiinţat de PVV, partid care îi îndemna pe olandezii care au pierdut şansa de a găsi un loc de muncă în favoarea unui cetăţean din aceste ţări să facă reclamaţii. UE a luat în această lună atitudine împotriva site-ului discriminatoriu, cerând suspendarea aceastuia.