Olandezii umflă cifrele legate de imigraţia est-europeană

Guvernul olandez exagerează numărul imigranţilor care vin în Olanda. După scandalul site-ului discriminatoriu la adresa imigranţilor est-europeni, lansat de formaţiunea politică conservatoare şi eurosceptică totodată, PVV, un deputat olandez face dezvăluiri despre modul în care Executivul exagerează rapoartele legate de numărul imigranţilor.

RomaniaTV.net
18 feb. 2012, 11:22
Olandezii umflă cifrele legate de imigraţia est-europeană

Guvernul olandez exagerează numărul imigranţilor care vin în Olanda, incluzând în statistici copiii născuţi pe teritoriul olandez, afirmă deputatul Tofik Dibi, din cadrul formaţiunii GroenLinks.

Potrivit lui Dibi, membrii Guvernului exagerează cifrele pentru a legitimiza relaţia cu formaţiunea antiimigraţie PVV, scrie site-ul Duchtnews.nl, citat de Mediafax.

„Este ciudat. Ar trebui să credem că miniştrii sunt mulţumiţi că cifrele nu sunt atât de mari pe cât le fac ei”, a mai spus Dibi.

Faţă de afirmaţiile lui Dibi, ministrul olandez al Imigraţiei, Gerd Leers, a declarat că Guvernul nu intenţionează să modifice modul în care este calculată ponderea imigranţilor, deoarece copiii născuţi în Olanda au, de asemenea, nevoie de permise de rezidenţă.