Oleg Smirnov, acuzat că ar fi deturnat ajutoarele umanitare pentru pensionarii transitreni

Potrivit anchetatorilor, Oleg Smirnov şi asociatul său Oleg Briziţki, un bancher, au deturnat în perioada 2008-2009 suma de 5,2 milioane de dolari, alocată de Rusia ca ajutor umanitar pentru pensionarii din regiunea moldoveană separatistă prorusă

RomaniaTV.net
07 nov. 2011, 11:18
Oleg Smirnov, acuzat că ar fi deturnat ajutoarele umanitare pentru pensionarii transitreni

Comitetul rus de Investigaţii ar putea să îl aducă la interogatoriu pe fiul lui Igor Smirnov, liderul Transnistriei, în legătură cu presupusa sa implicare în deturnarea sumei de 5,2 milioane de dolari din fonduri umanitare.

Potrivit anchetatorilor, Oleg Smirnov şi asociatul său Oleg Briziţki, un bancher, au deturnat în perioada 2008-2009 suma de 5,2 milioane de dolari, alocată de Rusia ca ajutor umanitar pentru pensionarii din regiunea moldoveană separatistă prorusă, relatează RIA Novosti în pagina electronică.

Un dosar penal împotriva lui Smirnov şi asociatului său a fost deschis la sfârşitul lui octombrie, dar niciunul dintre cei doi nu s-a prezentat după ce au fost citaţi.

Oleg Smirnov, care are cetăţenie rusă, deţine mai multe apartamente în Moscova şi o vilă la periferia capitalei ruse. De asemenea, el are mai multe companii, potrivit poliţiei.

Igor Smirnov conduce Transnistria de aproximativ 20 de ani. În 2011, el a anunţat că intenţionează să candideze pentru al cincilea mandat consecutiv.

Liderul transnistrean Igor Smirnov ar trebui anchetat şi el împreună cu fiul său, aprecia preşedintele Comisiei ruse pentru Relaţiile CSI, Aleksei Ostrovski, citat de ProTV Chişinău, după ce Procuratura rusă l-a citat pe Oleg Smirnov, bănuit de delapidare de fonduri.

Ostrovskii mai declara, citat de cotidianul rus Kommersant, că este evident că Igor Smirnov a tolerat actele de corupţie şi delapidarea fondurilor provenite din ajutoare ruseşti.