Olguța Vasilescu a decis: vrea al treilea mandat de primar, după patru mandate de parlamentar

Lia Olguța Vasilescu nu e pregătită să renunțe la politică și administrație publică. Primarul PSD în exercițiu al Craiovei susține că vrea încă un mandat. 

27 iul. 2023, 10:33
Olguța Vasilescu a decis: vrea al treilea mandat de primar, după patru mandate de parlamentar

Lia Olguța Vasilescu a făcut anunțul candidaturii miercuri, 26 iulie, în cadrul unei conferințe de presă. Un alt politician PSD care este pregătit să intre în cursa electorală este Cosmin Vasile, care vrea în fruntea Consiliului Județean Dolj în perioada 2024-2028.

Pentru funcția de vicepreședinte al CJ Dolj va candida Antonie Solomon.

Adrian Cîciu, fost ministru al Finanțe, a intrat și el în PSD, oficial. Acesta va ocupa o funcție de vicepreședinte al organizației locale și va ocupa primul loc pe lista de candidați la Camera Deputaților.

Cosmin Durle, administratorul public CD Dolj, este noul secretar general organizației locale, a informat Claudiu Manda, soțul Liei Olguța Vasilescu.

Lia Olguța Vasilescu, ne nedezlipit de funcțiile publice

În vârstă de 48 de ani, Lia Olguța Vasilescu este o figură din PSD care a fost trecută în plan secund, după dizolvarea vechii conduceri, cu Liviu Dragna și Viorica Dăncilă la butoane. Primarul social-democrat s-a concentrat pe activitatea la nivel local, în ultimii ani.

Olguța Vasilescu a preluat funcția de ministru al Muncii după un politician din USR, Dragoș Pâslaru și a fost succedată de Marius Budăi, care și-a dat demisia pe fondul scandalului „Azilele Groazei”.

Olguța Vasilescu a făcut parte din Cabinetele Sorin Grindeanu, Mihai Tudose și Viorica Dăncilă.

Controversata politiciană este obișnuită cu politica mare. Primul mandat în Parlament l-a avut în perioada 2000-2004. A urmat apoi încă unul, în perioada 2004-2008, cel de-al treilea a fost consemnat în 2008-2012, iar cel de-al patrulea, în 2016-2020.

Primul mandat de primar l-a avut Olguța în perioada 2012-2016, iar cel de-al doilea în 2020-2024.