Olguţa Vasilescu avertizează: Primarii care au crescut prea mult salariile o să constate că anul viitor nu vor mai avea bani

Lia Olguţa Vasilescu a declarat că acei primari care au crescut prea mult salariile angajaţilor o să constate că anul viitor nu vor mai avea bani pentru a plătii aceste salarii, lucru ce va duce la concedieri în rândul celor care lucrează în primării.

RomaniaTV.net
02 aug. 2017, 13:45
Olguţa Vasilescu avertizează: Primarii care au crescut prea mult salariile o să constate că anul viitor nu vor mai avea bani

După aplicarea legii salarizării, veniturile angajaţiilor din primării şi consilii locale aproape că s-au triplat.

De altfel, potrivit presei locale, unii edili au recurs deja la măsuri extreme – au recurs la concedieri pentru acordarea de lefuri mai mari pentru restul angajaților.

Citeşte şI: Primarul din Alexandria nu şi-a dublat salariul, l-a crescut cu 50% ERATĂ

„Ei or să înțeleagă acum că toată răspunderea e la autoritățile locale. Cei care au mărit foarte mult vor constata anul viitor că își permit sau nu să plătească salarii bune. Dacă nu, va trebui să facă restructurări sau să scadă salariile. Până acum, toată lumea din administrația locală spunea că e nedrept. Este oricum o formă mult mai corectă decât când veniturile treceau peste primar. Noi am plafonat la un nivel care să poată fi și pentru bugetul statului susținut”, a spus Olguţa Vasilescu.