Olguţa Vasilescu, despre creşterea pensiilor cu 14%: „Vom bloca această OUG în parlament, aşa cum am făcut şi cu cea pentru alocaţii”

Fostul ministru al Muncii în guvernarea PSD, Olguţa Vasilescu, a avut o intervenţie joi seară la România TV pentru a comenta anunţul referitor la creşterea pensiilor cu 14% de la 1 septembrie.

RomaniaTV.net
13 aug. 2020, 16:46
Olguţa Vasilescu, despre creşterea pensiilor cu 14%: „Vom bloca această OUG în parlament, aşa cum am făcut şi cu cea pentru alocaţii”

„803.640 de pensionari au semnat o petitie pentru apararea legii pensiilor, care a trecut prin parlament si a fost promulgata, pentru ca acum sa aflam ca este vorba de o crestere de doar 14%.

As vrea sa raspund si celor care spun ca de ce PSD a facut legea si nu a majorat pensiile, ci le-a lasat pentru PNL. Noi nu am vrut sa plecam de la guvernare. Sa nu uitam ca pensiile in vremea PSD au crescut cu 60% per total. O data cu cresterea punctului de pensie si prin eliminarea CAS-ului. Deci majorarea nu s-a facut doar pe punctul de pensie, ci si prin eliminarea impozitelor.

Domnul Citu habar nu are despre ce vorbeste. Cum spuneam, cresterea punctului de pensie a fost de 25% cu PSD si 60% per total. In ce priveste comparatia cu celelalte tari UE, noi in primul rand a trebuit sa recuperam. In UE cea mai mica pondere din PIB penttru pensii este de 13%, iar noi abia dupa aplicarea legii pensiilor am ajunge la 11,8%.

Aceasta OUG trebuie sa treaca prin parlament si o vom respinge, la fel cum am blocat-o si pe cea cu alocatiile. Ma indoiesc ca CCR va spune ca un drept castigat prin lege poate fi luat de un guvern incompetent. Ei ar fi trebuit sa puna 10 miliarde, noi a trebuit sa punem 16 miliarde.

Noi le-am dat de fiecare data care este sursa financiara. Anul trecut aveam 23 de ministere si cheltuielile erau la 44 de miliarde, iar acum au 15 ministere si cheltuieli de 51 de miliarde. Uite, doar de aici ar fi 7 miliarde.

Cei care v-au votat sa multumeasca pentru ca in cateva luni ati dus economia in cap, de am ajuns pe ultimul loc in Europa.”, a declarat Olguţa Vasilescu.

Olguţa Vasilescu a declarat joi că, din informaţiile pe care le deţine, proiectul pentru respingerea OUG privind majorarea etapizată a alocaţiilor va intra la vot în Camera Deputaţilor săptămâna viitoare.

Senatul a adoptat marţi proiectul de lege care prevede respingerea ordonanţei de urgenţă privind creşterea etapizată a alocaţiilor pentru copii. Votul a fost în calitate de prim for sesizat, decizională fiind Camera Deputaţilor.

Citeşte şi: Consilierul premierului Orban anunţă scenariul în care alegerile locale ar putea fi amânate