Olguţa Vasilescu, despre procesul lui Dragnea: Ar trebui să se meargă spre o achitare

Lia Olguţa Vasilescu, a vorbit, marţi, despre procesul lui Liviu Dragnea în care procurorii DNA au cerut 7 ani şi 6 luni de închisoare pentru liderul PSD, ministrul Muncii precizând că, din punctul ei de vedere, instanţa ar trebui să dispună achitarea lui preşedintelui Camerei Deputaţilor.

RomaniaTV.net
15 mai 2018, 18:43
Olguţa Vasilescu, despre procesul lui Dragnea: Ar trebui să se meargă spre o achitare

„Din punctul meu de vedere, ar trebui să se meargă spre o achitare pentru Liviu Dragnea. (…)E clar că este un proces politic în cazul lui Liviu Dragnea şi eu sper din toată inima ca instanţa să vadă acest lucru”, a spus Lia Olguţa Vasilescu la TVR.

DNA a cerut, la termenul de marţi, pedepse cu executare pentru Liviu Dragnea şi pentru celelalte persoane cercetate în dosarul DGASPC Teleorman. Procurorii au cerut anularea suspendării pedepsei din dosarul Referendumului în cazul liderului PSD.

„Solicităm condamnarea acestora la pedeapsa închisorii. (..) Solicităm pedeapsa închisorii cu executare în regim privativ de liberare”, a spus procurorul de şedinţă.

În ceea ce îi priveşte pe Liviu Dragnea, Floarea Alesu şi un alt inculpat, DNA a cerut pedepse orientate către mediul prevăzut de lege :7 ani şi 6 luni pentru instigare la abuz în serviciu şi 2 ani şi 6 luni pentru fals.

Liviu Dragnea a declarat, marţi, la ieşirea de la instanţa supremă, întrebat ce părere are despre pedeapsa cerută de DNA în cazul său, respectiv până la 7 ani şi 6 luni de închisoare, că, pentru el, procurorii anticorupţie vor închisoare pe viaţă.

„DNA, pentru mine, vrea (închisoare -n.r.) pe viaţă. Pentru mine şi pentru alţi oameni politici, vrea pe viaţă. Se doreşte în continuare să se continue cu această serie de abuzuri, cu această justiţie cu probe contrafăcute, cu ameninţări şi cu înscenări, dar să nu fim foarte încruntaţi, până la urmă, instanţa decide. Eu nu vreau să influenţez justiţia. Niciodată nu mi-am permis să îmi dau cu părerea pe ce va face instanţa, dar toate afirmaţiile, toate acuzaţiile, toate protestele au un singur scop : să încerce să influenţeze decizia instanţei”, a declarat Liviu Dragnea, la ieşirea de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).