Olguţa Vasilescu, după întâlnirea de la Cotroceni:Iohannis vrea să deturneze atenţia de la scandalul protocolului SRI-Parchetul General

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, marţi, că întâlnirea de marţi convocată de preşedintele Klaus Iohannis pe tema Legii salarizării ar fi avut scopul de „deturnare a atenţiei publice” de la scandalul momentului, privind desecretizarea protocolului dintre SRI şi Parchetul General.

03 apr. 2018, 13:44
Olguţa Vasilescu, după întâlnirea de la Cotroceni:Iohannis vrea să deturneze atenţia de la scandalul protocolului SRI-Parchetul General

Porivit Ministrului Muncii, Olguţa Vasilescu, Admnistaţia Prezidenţială nu a transmis, după întâlnirea de la Cotroceni, ce s-a discutat la întrunirea de marţi.

„Eu cred că acel comunicat a fost făcut înainte, pentru că nu conţine ce s-a discutat (…) Cu acest subiect al salarizării, preşedintele a vrut să deturneze atenţia opiniei publice de la scandalul momentului prinvid protocolul SRI”, a declarat Olguţa Vasilescu, marţi, la Antena 3.

În ceea ce priveşte discuţiile dintre Olguţa Vasilescu şi preşedintele Romîniei, de marţi de la Cotroceni, Ministrul Muncii spune că i-a transmis lui Klaus Iohanni că Legea salarizării se aplică etapizat.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, după întâlnirea cu premierul şi ministrul Muncii: Lucrurile au evoluat pe tema salarizării. Vreau să mă edificaţi

„S-a adus în atenţia preşedintelui faptul că Legea 153/2017 se aplică etapizat, până în anul 2022, moment la care vor fi eliminate inechităţile din sistem, inechităţi apărute de-a lungul anilor şi care nu au putut fi corectate dintr-o dată, tocmai fiindcă dezechilibrele erau atât de mari încat corectarea lor imediată ar fi presupus un efort bugetar nesustenabil”, se arată într-un cominicat remis, marţi, de reprezentanţii MMJS.

Citeşte şi: Băsescu, despre întâlnirea lui Iohannis cu premierul şi ministrul Muncii: A procedat absolut corect. Constituţia îi dă dreptul

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, la întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, un avertisment pentru Executiv, susţinând că legea salarizării se află în contradicţie cu principiile egalităţii şi predictibilităţii, anunţă Administraţia Prezidenţială.

„Preşedintele României a atenţionat Guvernul că, după primele 3 luni de aplicare, efectele noii legislaţii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice arată că Legea se află în contradicţie cu principiile egalităţii şi predictibilităţii de la care a emanat, în condiţiile în care s-a intervenit cu excepţii punctuale pentru diferite categorii de personal, ceea ce anulează inclusiv caracterul unitar al intenţiei legislative”, transmite Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat de presă.