Olguţa Vasilescu îi răspunde lui Iohannis şi apără organizarea Târgului de Crăciun din Craiova

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, răspunde criticilor aduse de Klaus Iohannis cu privire la organizarea Târgului de Crăciun, susţinând că şi în alte ţări europene se vor desfăşura astfel de evenimente, dând exemplul Vienei.

20 nov. 2020, 22:36
Olguţa Vasilescu îi răspunde lui Iohannis şi apără organizarea Târgului de Crăciun din Craiova

Olguţa Vasilescu

susţine că Târgul de Crăciun din Craiova se va desfăşura cu respectarea distanţării sociale, explică ce măsuri a luat pentru a se asigura că nu se vor crea aglomerări şi îndeamnă locuitorii Craiovei să urmeze culoarele concepute de Primărie.

„Și la Viena se face târg de Crăciun. Cu aceleași restricții precum cele impuse și de noi la Craiova, cu diferența ca nu vom avea mese. Anul acesta nu vom avea, din păcate, caruselul, patinoarul sau orășelul copiilor, ci doar căsuțe cu dulciuri, sucuri, vin fiert, globuri, obiecte de artizanat.

Nu veți găsi mâncare preparată la fața locului, gen grătar sau mici, pentru ca am dorit să evităm ca oamenii să staționeze prea mult în fața chioșcurilor de Crăciun. De asemenea, căsuțele au fost amplasate în cele două mari piețe ale orașului, Mihai Viteazul și Frații Buzești, tocmai pentru a se evita aglomerația.

Olguţa Vasilescu susţine că românii au dreptul să se bucure de cea mai mare sărbătoare creştină

Rugămintea noastră este să respectați culoarele stabilite pentru plimbare, tocmai pentru a evita să interacționați cu mai multe persoane. Nu uitați că și Parcul Romanescu va fi pregătit de sărbători și merită vizitat! Pe 28 noiembrie se deschide oficial Târgul de Crăciun și dăm drumul la iluminatul de sărbători!

Aveți cu toții dreptul să vă bucurați de cea mai mare sărbătoare a creștinătății, Crăciunul, dar vă rugăm și să respectați restricțiile impuse!”, a scris Lia Olguţa Vasilescu pe contul de Facebook (foto galerie).

Precizările primarului Craiovei vin după ce preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că nu pot fi organizate târguri de iarnă în perioada pandemiei.

Citeşte şi: Târg de Crăciun 2020. În Craiova, Olguţa Vasilescu nu renunţă la festivităţile de iarnă. În Sectorul 6 va fi beznă