Târg de Crăciun 2020. În Craiova, Olguţa Vasilescu nu renunţă la festivităţile de iarnă. În Sectorul 6 va fi beznă

Târg de Crăciun 2020. Olguţa Vasilescu a anunţat că nu renunţă la organizarea festivităţilor de iarnă, deşi situaţia epidemiologică din judeţul Dolj indică o rată a infectărilor de 3,94 la mie. Mai multe orașe din țară au anulat festivitățile de iarnă.

16 nov. 2020, 21:14
Târg de Crăciun 2020. În Craiova, Olguţa Vasilescu nu renunţă la festivităţile de iarnă. În Sectorul 6 va fi beznă
Olguţa Vasilescu organizează târgul de Crăciun la Craiova.

Târg de Crăciun 2020. Olguţa Vasilescu, primarul din Craiova continuă pregătirile de Crăciun în plină pandemie.

”Au început pregătirile pentru Târgul de Crăciun. Pentru a evita aglomerația, anul acesta avem două locuri în care vor fi montate căsuțele, Piața Buzești si Piața Mihai Viteazul, iar in Parcul Romanescu va fi iluminat de sărbători în fața Casei Bibescu. Spre deosebire de anii trecuți, căsuțele pentru comercianți sunt vopsite în culorile Crăciunului și vor fi ornate cu ramuri de brad și instalații de lumini, iar în zona Centrului Istoric vor fi puse în valoare mai ales clădirile. Având în vedere ca Târgul de Crăciun din Craiova este inclus, anul acesta, în topul Forbes, ne dorim să aveți sărbători de poveste”, a scris Olguța Vasilescu, luni, pe Facebook.

Citeşte şi Nicuşor Dan, veste tristă pentru bucureşteni în prima zi în calitate de primar: Nu o să avem târg de Crăciun

Târg de Crăciun 2020. Mai multe orașe din țară au anulat festivitățile de iarnă

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a anunțat, pe Facebook, că anul acesta nu vor avea luminițe de Crăciun.

”Nu știu cum să vă dau vestea acesta, așa că vi-o dau ca și cum ai dezlipi un leocoplast, dintr-o dată. Nu vom avea anul acesta luminițe de Crăciun în Sectorul 6. Am întors-o pe toate fețele și cred că este decizia cea bună.” a scris Ciprian Ciucu pe Facebook.

Edilul sectorului 6 acuză Primăria Capitalei că a ”a neglijat întotdeauna Sectorul 6 la acest capitol.” și susține că fostul primar și-a asumat el, din bugetul Primăriei Sectorului 6, toate costurile iluminatului festiv.

”Nu avem timp să facem o nouă achiziție, ar trebui să lucrăm în cadrul contractului curent, ceea ce ne-ar duce pe la suma de 400.000 de euro pentru Sectorul 6.” a mai precizat Ciucu.

Primarul sectorului 6 transmite că e ”zgârcit” și că ar putea face o grădiniță sau ar putea asfalta o stradă cu acești bani, la care s-ar fi adăugat 100.000 de euro, spune el, pentru Parcul Drumul Taberei.

”Mai mult, luminițele ar fi la fel ca în anii trecuți, am primit conceptul și, vă spun, sunt cam de prost gust. Vă promit că pentru la anul mă voi ocupa din timp și că voi remedia situația, să avem iluminat festiv de calitate la un preț corect.” este promisiunea primarului liberal al Sectorului 6.

Nici în Sibiu nu se va mai organiza anul acesta târgul de Crăciun.