Olguţa Vasilescu: Niciodată PSD nu are cum să voteze un Guvern condus de Cîţu

Lia Olguţa Vasilescu a spus la România TV că PSD nu va vota niciodată un Guvern condus de Florin Cîţu. 

26 feb. 2020, 19:28
Olguţa Vasilescu: Niciodată PSD nu are cum să voteze un Guvern condus de Cîţu

„E bancul acela, calul pe care-l duci în târg și spui că nu e bun de nimic, dar l-ai dus să-l faci de râs. Cam așa …. Iohannis a vrut să-l facă de râs pe dl Cîțu. E foarte clar că vom rămâne în instabilitate politică încă mult timp de acum înainte, cel mult 10 zile, până când va veni cu varianta de Guvern dar dacă așa arată un guvern PNL…Bineînțeles că va trebui să luăm o decizie în cel mai scurt timp. Niciodată PSD nu are cum să voteze cu un guvern condus de Florian Câțu”, a spus Olguţa Vasilescu la România TV.

Reamintim că Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, la finalul consultărilor cu partidele parlamentare, că l-a desemnat pe Florin Cîţu pentru funcţia de prim-ministru.

Citeşte şi Gabriela Firea: „Poate Iohannis l-a adus să-l facă de râs, este cel mai nepopular ministru”

Florin Cîţu a urmat studiile la Colegiul Grinnell din cadrul Universității de Stat din Iowa, specializându-se în domeniul economic. Născut în 1972, Florin Cîțu este licențiat în economie la Grinnell College, SUA, 1996, doctorand în macroeconomie și economie internațională la Iowa State University, având și un master în economie la această Universitate.

A lucrat ca economist pentru Banca Națională a Noii Zeelande, în perioada 2001-2003 și pentry Banca Europeană de Investiții, Luxemburg, în perioada 20003-2005. A fost economist ștef și ulterior Head of Financial Markets la ING Bank, București, în perioada 2006-20011.

Ministrul desemnat al finanțelor, Florin Cîțu, a fost primul membru al Cabinetului Orban 2 audiat în comisiile de specialitate. Comisia a dat un aviz negativ chiar dacă votul din comisie a fost de 18 voturi pentru și 18 voturi împotrivă.

La precedenta audiere, când a fost învestit primul Guvern Orban, Cîțu a primit tot un aviz negativ, audierea în comisie fiind bruiată la acel moment de fostul ministru al finanțelor, Eugen Teodorovici.