Olguţa Vasilescu nu îşi poate prelua mandatul la Primăria Craiova. Mai mulţi consilieri locali şi judeţeni au renunţat la mandate

Olguţa Vasilescu are probleme în preluarea mandatului la Craiova. Şapte consilieri judeţeni şi şase consilieri locali, care au fost aleşi la alegerile din 27 septembrie nu au fost validaşi în instanţe. Majoritatea au renunţat în primă fază la mandate, iar unul a fost exclus din partid.

RomaniaTV.net
28 oct. 2020, 14:51
Olguţa Vasilescu nu îşi poate prelua mandatul la Primăria Craiova. Mai mulţi consilieri locali şi judeţeni au renunţat la mandate

Potrivit agerepres.ro, Tribunalul Dolj a dispus validarea mandatelor pentru funcţia de consilier judeţean a următorilor candidaţi declaraţi aleşi în urma alegerilor locale din data de 27 septembrie 2020, organizate în Circumscripţia Electorală Judeţeană nr. 17 Dolj: din partea PSD: Niculina Eugenia Stănescu, Oana Bică, Cosmin Durle, Mihail Neaţu-Breciugă, Stelian Bărăgan, Marius Pantilimon, Ionuţ Rădoi, Carmen Velişcu, Gheorghe Bică, Gheorghe Nedelescu, Adinel Ilinca, Ninel Cercel, Marian Viorel Marin, Teodor Nicola; din partea PNL: Alexandru Gîdăr, Mihaela Roxana Jianu, Alexandru Triţă, Veta Păsculescu, Marian Irinei, Cosmin Petruţ Călin, Daniel Drîgnei, Alexandru Florian Gâtejescu, Mihai Soare, Dorel Luică, Ştefan Trandafir; din partea PRO România: Marian Nisipeanu şi Octavian Stanciu; din partea PMP: Anişoara Stănculescu; din partea PER: Antonie Solomon.

De asemenea, judecătorii au dispus invalidarea mandatelor de consilier judeţean pentru: Cosmin Vasile (PSD), care a renunţat la mandat pentru că a câştigat funcţia de preşedinte al al CJ Dolj; Ion Prioteasa (PSD), fostul preşedinte al CJ Dolj, care a renunţat la mandat deoarece candidează pe primul loc la Senat din partea PSD; precum şi pentru Mihai Firică (PNL), secretar de stat în Ministerul Culturii, Laurenţiu Ivanovici (PNL), managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, deputatul Florinel Stancu (PRO România), Octavian Marinescu (PER), şi aceştia renunţând la mandate. Instanţa a invalidat şi mandatul lui Mihail Cristian Negulescu (PMP), candidatul PMP pentru funcţia de preşedinte al CJ Dolj, care, potrivit unor surse politice, a fost exclus din partid. De altfel, Negulescu a făcut apel la decizia Tribunalului Dolj care urmează să se judece pe 2 noiembrie, motiv pentru care până atunci noul CJ Dolj nu poate fi convocat de prefectul judeţului.

Mandatul de primar al Craiovei al Liei Olguţa Vasilescu a fost contestată în instanţă de  Petru Becheru, pe motiv că „majoritatea absolută a craiovenilor nu o vor primar, în condiţiile în care peste 65% din voturile valabil exprimate au fost în favoarea altor candidaţi”, iar decizia instanţei nu este definitivă.