Olguţa Vasilescu o atacă dur pe Raluca Turcan pe tema pensiilor şi salariilor: Acolo o să-și PRINDĂ GÂTUL! Cine va avea salarii SCĂZUTE

Fostul ministru PSD al Muncii vine cu comentarii acide cu privire la modul în care guvernanţii încearcă să rezolve problema pensiilor şi ale salariilor.

21 feb. 2021, 18:05
Olguţa Vasilescu o atacă dur pe Raluca Turcan pe tema pensiilor şi salariilor: Acolo o să-și PRINDĂ GÂTUL! Cine va avea salarii SCĂZUTE

Olguţa Vasilescu o atacă dur pe Raluca Turcan pe tema pensiilor şi salariilor. Liberalii au în plan, din 2021, creșterea pensiilor cu rata inflației și 50% din creșterea salariului mediu brut. ”Așa a fost până acum, până anul trecut, mai precis” a spus Lia Olguța Vasilescu, la Antena 3.

Olguţa Vasilescu o atacă dur pe Raluca Turcan pe tema pensiilor şi salariilor

”Toate lucrurile astea sunt reglate, dar, pentru asta, trebuie recalculate pensiile pe noua formulă de calcul, ceea ce n-au făcut.

Vine doamna Turcan acum și ne spune că e gata softul. Eu vă spun că noi, când am plecat de guvernare în 2019, în luna octombrie, softul era în licitație” a susținut Lia Olguța Vasilescu. Ea a mai punctat că sunt mai mult de 100.000 de dosare cu șină stivuite: ”De asta recalcularea pensiilor trebuia să înceapă de la 1 ianuarie 2020. Noi suntem în 2021, în luna martie aproape. Până acum, trebuiau să fie recalculate peste 3,5 milioane de dosare de pensionare. Până în luna septembrie a acestui an, trebuiau să fie recalculate toate. Ei nici nu s-au apucat de ele. Vorbesc despre un soft care era gata de când am plecat noi de la guvernare, dar n-au vrut să aplice legea pentru că știau că înseamnă creșteri.

În ceea ce privește legea salarizării, acolo chiar cred că o să-și prindă gâtul. Noi, când ne-am apucat să lucrăm la legea salarizării, am găsit diferențe extraordinar de mari între funcționari dintr-un minister față de funcționari din alt minister. Un salariat din Ministerul Muncii avea 2.000 de lei, unul de la Finanțe avea 6.000 de lei. Atunci am zis așa: cel de la Finanțe nu mai crește, în schimb, cel de la Ministerul Muncii crește cu 25% pe an din diferență, adică 1.000 de lei pe an. În 2021, adică anul acesta, ar fi fost ultima creștere a celor cu salarii mici și, în sfârșit, se egalizau. Ei ce au făcut? Exact în acest an, ultimul la egalizare, le-au înghețat, deci, iarăși, sunt unii cu salarii mai mici, alții cu salarii mai mari. Acum, ei vin și spun că nu mai dau atât de mult pentru că nu-și mai permit. Cei de la Finanțe, care s-au oprit la 6.000 față de cei de la Muncă, care sunt la 5.000, e clar că vor avea salariile scăzute în anul următor. Altă soluție nu există, logic.”, a spus Olguţa Vasilescu.

Citeşte şi: Olguța Vasilescu o desfiinţează pe Raluca Turcan: Sporurile sunt plafonate prin lege la 30%. De unde scot aberațiile astea?


loading...