Olguţa Vasilescu o atacă pe Raluca Turcan după cearta cu Marcel Ciolacu: „Dvs nu înţelegeti ce aveţi de făcut în ministerul pe care îl conduceţi”

Olguţa Vasilescu o contrazice pe Raluca Turcan pe tema legislației în domeniul pensiilor dar și în legătură cu ajutorul pentru familiile medicilor morți de COVID-19.

07 apr. 2021, 22:49
Olguţa Vasilescu o atacă pe Raluca Turcan după cearta cu Marcel Ciolacu: „Dvs nu înţelegeti ce aveţi de făcut în ministerul pe care îl conduceţi”
Olguţa Vasilescu o atacă pe Raluca Turcan după cearta cu Marcel Ciolacu: "Dvs nu înţelegeti ce aveţi de făcut în ministerul pe care îl conduceţi"

Olguţa Vasilescu o atacă pe Raluca Turcan după cearta cu Marcel Ciolacu. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, i-a dat miercuri o replică tăioasă liderului PSD Marcel Ciolacu după ce acesta a numit-o ‘ministru-catastrofă’ care se face de râs la fiecare apariție publică. Scandalul a pornit după ce Turcan a afirmat ca Guvernul pregătește o lege pentru acordarea de ajutoare familiilor medicilor morți de COVID-19, iar Marcel Ciolacu a spus că o lege în acest sens a fost votată deja în Parlament.

Olguţa Vasilescu: Nu Marcel Ciolacu nu stie despre ce vorbeste, ci dvs nu intelegeti ce aveti de facut in ministerul pe care il conduceti

Citeşte şi Marcel Ciolacu o face de râs pe Raluca Turcan şi anunţă o nouă moţiune simplă: „Acum fix un an aţi votat legea. Nici nu ştiţi ce votaţi! Trebuie să plecaţi acasă!”

Olguţa Vasilescu îi ia apărarea lui Marcel Ciolacu în cearta cu Raluca Turcan.

„Doamna Turcan, inechitatile la care v-ati referit, persoane cu acelasi punctaj, dar care au iesit in ani diferiti la pensie si de aceea au pensii diferite, sunt corectate de Legea pensiilor pe care refuzati sa o aplicati. Stiu bine despre ce vorbesc, deoarece am lucrat la o lege pe care, in continuare, va incapatanati sa nu o cititi, sub motivarea ca veniti cu una mai buna care ar privi si pensiile speciale.

Ceea ce e imposibil, in afara faptului ca ati trece pe contributivitate toti „specialii”, desi in fraza urmatoare ati afirmat ca nu veti face asta. Imi amintesc promisiunile dvs din campanie ca veti elimina pensiile speciale din prima zi, lucru despre care acum spuneti ca nu vreti sa mai vorbiti… In ceea ce priveste legea PSD referitoare la compensatiile pentru familiile medicilor decedati de COVID, daca nu ati aflat, ministerul condus de doamna Alexandru si apoi de dvs avea obligatia sa faca normele metodologice, nu parlamentul, nu PSD. Deci nu Marcel Ciolacu nu stie despre ce vorbeste, ci dvs nu intelegeti ce aveti de facut in ministerul pe care il conduceti”, a scris Olguța Vasilescu pe pagina sa de Facebook.

Turcan: Marele lider PSD se dovedește iute la vorbă și încet la pricepere

„Marele lider PSD se dovedește iute la vorbă și încet la pricepere. Proiectul de care vorbeam azi, referitor la sprijinul medicilor morți de COVID-19, completează și face aplicabilă legea 56/2020.
Îl aștept la moțiune pe domnul Ciolacu și pe vajnicii săi colegi, să discutăm despre haosul și inechitatea pe care PSD le-au creat în salarizare și pe care pesediștii vor să le acopere cu vorbe.

Țara arde și baba se piaptănă, prioritatea PSD este să se împăuneze cu legea pentru susținerea medicilor morți de COVID. Ce am anunțat astăzi legat de ajutorul dat medicilor este OUG pentru modificarea și completarea legii nr. 56/2020 pentru recunoașterea meritelor personalului medical participant la acțiuni medicale împotriva COVID-19.

Proiectul clarifică aspecte referitoare la sursa de finanțare a pensiei de urmaș, a ajutorului suplimentar acordat familiei care a suportat cheltuielile ocazionate de decesul personalului medical care a participat la acțiuni medicale împotriva COVID-19 și a ajutorului lunar acordat părinților în condițiile în care decedatul era singurul întreținător al părinților săi.

Grabnic la vorbă, dar încet la pricepere, domnul Ciolacu trebuie să știe, că Legea nr. 56/2020, fiind derogatorie atât de la legislația vizând drepturile de asigurări sociale în sistemul public de pensii, cât și de la legislația vizând drepturile de pensie în sistemul pensiilor militare de stat, trebuie modificată pentru a clarifica instituțiile responsabile cu stabilirea și plata drepturilor pecuniare din bugetul de stat prin bugetele instituțiilor plătitoare.

Proiectul guvernului introduce și cadrele militare care au efectuat misiuni de transport persoane cu COVID, personal medical din structurile DSU, din cadrul MAI, precum și unele clarificări referitoare la dreptul la pensia de urmaș care reprezintă 75% din salariul de bază/solda de funcție/salariul de funcție avut de personalul medical prevăzut la art. 2 alin. (1) la data decesului, de care urmează să beneficieze copiii până la împlinirea vârstei de 16 ani, dacă îşi continuă studiile într-o formă de învăţământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora, fără a depăşi vârsta de 26 de ani, respectiv pe toată durata invalidităţii de orice grad, ivită anterior vârstelor menționate.

Se elimină și confuzia din actuala lege referitoare la faptul că fiecare părinte va beneficia de un ajutor lunar în cuantum de 50% din nivelul pensiei de urmaș, stabilit potrivit legii. Precizarea se referă la faptul că ajutorul stabilit potrivit legii se acordă ambilor părinți și nu un cuantum de 50% pentru fiecare părinte.

Îl rog pe domnul Ciolacu să urmărească explicațiile oferite, încet, iar unde nu pricepe, firește pot veni cu lămuriri.

PS: pentru o doamnă care a condus Primăria Capitalei și care se agită că un document al ministerului Muncii, aflat în lucru în guvern este – cum altfel, decât în lucru, în guvern: nu este situația în care guvernul PSD nu susținea proiectele Primarului General al PSD.”, a scris Raluca Turcan pe Facebook.


loading...