Olguţa Vasilescu: Patronii vor face puşcărie dacă nu virează contribuţiile angajaţilor

Publicat: Joi, 27 Septembrie 2018 22:00 // Actualizat: Joi, 27 Septembrie 2018 22:00 // Sursa: romaniatv.net

Lia Olguța Vasilescu a anunțat, joi seara, la România TV, că au fost introduse mai multe amendamente la Legea Pensiilor. Conform ministrului, legea care va intra în vigoare în 2021, iar până la sfârșitul anului ar urma să fie trecută prin Parlament, a suferit câteva modificări. Astfel, la propunerea sindicatelor, va fi introdusă infracțiune de stopaj la sursă.

Vasilescu a anunțat că patronii care nu vor vira banii din contribuțiile angajaților riscă pușcăria. O altă noutate e creșterea pensiilor la început de an nu doar cu rata inflației, ci și cu un procent suplimentar, stabilit la 2%.

"În vechea lege a pensiilor se spune că angajații datorează contribuții, dar nu se specifica faptul că ele trebuie și plătite. Acum, am trecut în lege datorat și plătit. Aceste prevederi vor intra după anul 2021. De anul viitor, pe site-ul Casei Naționle de Pensii, cât și pe site-ul ANAF, se va vedea dacă nu se plătesc contribuțiile, pentru ca angajatul să vadă dacă angajatorul livrează sau nu contribuțiile. Ei vor putea vedea și numărul de puncte, pentru a-și putea calcula pensia.

Sindicatele au cert ca să se introducă infracțiunea de stopaj la sursă, tocmai pentru a se evita situația în care angajatorul nu virează contribuțiile. E ca și cum i-ar fura banii din buzunar, e o infracțiune", a spus Olguţa Vasilescu şa România TV.

Citeşte şi Ministrul Muncii, precizări pe Facebook despre majorarea salariilor de la 1 ianuarie 2019

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
constributii Olguţa Vasilescu transferul contribuţiilor
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7619
RON
23 Feb
noapte -7 °
zi -1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H