Olguţa Vasilescu pe Facebook: „Baubau de la Muncă minte. Sunt lideri de sindicat ai Poştei fani PNL”

Lia Olguţa Vasilescu a criticat-o din nou pe Violeta Alexandru şi a acuzat-o că minte. Ministrul Muncii a anunţat într-o conferinţă de presă că poştaşii fac propagandă electorală pentru PSD.

20 nov. 2019, 19:17
Olguţa Vasilescu pe Facebook: „Baubau de la Muncă minte. Sunt lideri de sindicat ai Poştei fani PNL”

„Baubau de la Muncă minte cum respiră!!! A intrat la Digi să se plângă cum fac poștașii propagandă PSD și distribuie pliante electorale pentru PSD. Ghinionul ei este că în studio era fostul ministru al Sănătății Bodog care i-a spus că atât directorul cât și liderul de sindicat de la Poștă din Bihor, din județul unde este parlamentar, sunt PNL!!!!

De asemenea, i-a transmis și că atât PNL, cât și USR au transmis pliante electorale prin poștă, la diferite cicluri electoarale! E obligația Poștei să le distribuie, din moment ce există contract! Poștă nu poate refuză o scrisoare a cuiva către altcineva! Bineînțeles că nu a stat să dea un răspuns la aceste argumente, că era într-o ședința importantă! Prelipceanu a intervenit impacientat: „Păziți-va bătrânii!””, a scris Lia Olguţa Vasilescu pe Facebook. 

Ministrul Muncii, decizie de ultimă oră în legătură cu plata pensiilor. Gestul neaşteptat făcut de Violeta Alexandru 

Lia Olguţa Vasilescu a atacat direct Guvernul PNL, după ce un deputat liberal a recunoscut că nu se vor mări pensiile în 2020.

„Deputatul PNL Pavel Popescu tocmai recunoaşte că nu vor mări pensiile anul viitor, în direct la Digi TV. Că ei nu respectă programul de guvernare al PSD! Ca să înţeleagă şi băieţaşul ăsta:

1. – există o lege ÎN VIGOARE care prevede majorarea punctului de pensie anul viitor;

2. – vom apăra aceasta lege prin toate mijloacele pe care le avem la dispoziţie;

3. – PSD A MAJORAT în fiecare an punctul de pensie şi nu s-a plâns niciodată că nu ar fi bani;

4. – aţi demonstrat în această seară că toţi liderii PNL MINT când spun că nu vor fi afectate pensiile;

5. – majorarea punctului de pensie e UN DREPT CÂŞTIGAT PRIN LEGE, iar daca nu aplicaţi legea, e echivalent cu o tăiere a pensiilor.

Aşa e cand vin la guvernare nişte proşti iresponsabili!”, a scris Lia Olguţa Vasilescu pe Facebook.

Vicepremierul Raluca Turcan şi ministrul Muncii, Violeta Alexandru, acuză că sunt zone în ţară în care factorii poştali întârzie livrarea pensiilor şi atunci când duc banii fac propagandă electorală pentru PSD, în acest context reprezentanţii Guvernului cerând conducerii Poştei Române să nu transforme poştaşii în agenţi electorali.

Violeta Alexandru, a spus că a primit „nenumărate semnale” de la pensionari care primesc pensiile de la poştaş conform cărora factorii poştali „întreţin o comunicare cu pensionarul îndemnând să voteze cu un anumit partid”.
 
În acest context, ministrul Muncii a afirmat că i-a amintit directorului Poştei Române că factorii poştali au obligaţia de a livra pensiile fără a face politică. 
 
„Am atras atenţia directorului că acest gen de a-ţi desfăşura activitatea, amestecând politica cu treaba pe care o ai de făcut de fapt, este de netolerat pentru mine. Ceea ce mă interesează este ca fiecare pensionar să-şi primească pensia la timp, să nu se afle în stuaţia de a primi din partea poştaşului şi sfaturi politice cu cine trebuie să voteze”, a afirmat Violeta Alexandru miercuri, la finalul unei întâlniri cu directorul Poştei şi cu reprezentanţii Case Naţional de Pensii.
 
Ea a precizat că a solicitat directorului Poştei să-i comunice graficul privind livrarea pensiilor şi să precizeze dacă există întârzieri. 
 
Alexandru a acuzat şi că membri de sindicat din Pşta Română „primesc indicaţii” de la lideri de sindicat din Poştă cu privire la modul în care ar trebui să acţioneze.