Olguţa Vasilescu spune că în 2019 ar trebui făcut un recensământ: Cred că trebuie să ştim cu toţii câţi mai suntem în România

Publicat: Miercuri, 05 Decembrie 2018 15:38 // Actualizat: Miercuri, 05 Decembrie 2018 15:38 // Sursa: romaniatv.net

Deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu a declarat miercuri că va trebui făcut un recensământ în anul 2019, pentru a şti cu exactitate care este populaţia României.

Foto: observator.tv

"Din punctul meu de vedere, nu cred că mai suntem peste 20 de milioane de locuitori în România şi am văzut acest lucru la referendumul pe care l-am avut pentru familie. Vreau să vă spun că sunt unul dintre parlamentarii care a fost în judeţul pe care îl reprezintă în Parlament, în foarte multe localităţi. Nu mai sunt oameni din punct de vedere fizic în case, ei sunt plecaţi în străinătate. Ştiţi foarte bine, au reşedinţa în exterior şi cred că va trebui făcut un recensământ în anul 2019", a spus Vasilescu, la Palatul Parlamentului.

Ea a adăugat că persoanelor care nu mai sunt "fizic" în România nu le ia nimeni "calitatea de român sau cetăţenia".

"Cred că trebuie să ştim cu toţii câţi mai suntem în România. Aşa cum trebuie să ştim cu exactitate câţi angajaţi sunt, pentru că la ora actuală INS dă 4,9 milioane de angajaţi, eu vă spun că lucram zilnic cu REVISAL, sunt 6,3 milioane de contracte în REVISAL, plus ale contracte care nu se regăsesc nici măcar în REVISAL. Este vorba de funcţionari publici, armată, servicii secrete şi aşa mai departe. Deci este clar că numărul de contracte este mult mai mare", a menţionat fostul ministru al Muncii.

Vasilescu a precizat că un recensământ la nivel naţional va avea efecte "şi la reducerea numărului de parlamentari şi la reducerea numărului de europarlamentari".

1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
INS Lia Olguţa Vasilescu recensământ
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
05 dec 17:12
Răspunde | Votează email 0 email
oamenicasobolani
No!
Uite că a ouat și ea oul de aur
... Ouat demult nu numai de un faur!


Hai s-o lăsăm să-și mai pună un laur
Dar... Când ne va convinge că-l scapă de balaur!
1
EUR
4.7559
RON
21 Feb
noapte 2 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H