Olguţa Vasilescu: Statul ar trebui să impună firmelor cărora le oferă ajutoare să se aşeze în judeţe cu şomaj ridicat

Publicat: Vineri, 01 Decembrie 2017 23:05 // Actualizat: Vineri, 01 Decembrie 2017 23:05 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat la România TV că statul român ar pună condiţii firmelor cărora le acordă ajutoare de stat şi să le determine să se dezvolte în zonele unde şomajul este ridicat.

Foto: RomaniaTV.net

"Statul român nu a avut o politică bine pusă la punct, coerentă, pentru că în momentul în care a dat ajutoare de stat a lăsat firmele să se aşeze unde vor ele. Firmele româneşti nu au avut loc atunci când s-au dat ajutoare de stat, deşi multe dintre ele angajează, sunt de bună credinţă, îşi plătesc taxele către stat şi au făcut eforturi mari să supravieţuiască unei concurenţe neloiale. Din moment ce statul vine şi dă jumătate din valoare eligibilă pentru investiţii şi pe tine te lasă s-o faci pe propriile picioare, aici vorbim de o problemă de concurenţă neloială. Majoritatea firmelor care au venit din străinătate şi au primit ajutoare de stat s-au aşezat pe graniţa de vest a României, unde se conectează foarte repede la reţeaua de autostrăzi din Uniunea Europeană. Asta nu e vina lor, a fost o politică greşită a statului român, pentru că ar fi trebuit, din moment ce dă jumătate din valoarea eligibilă a unei investiţii, să şi impună în ce zonă trebuie să meargă firma respectivă şi atunci nu am mai fi vorbit de judeţe cu 0% şomaj şi nu s-ar mai pune presiune pe piaţa muncii pentru a deschide graniţele pentru lucrători din Asia sau Africa", a declarat Lia Olguţa Vasilescu la România TV.

Ministrul Muncii a mai detaliat recomandarea sa spunând că a trebuit să refuze o firmă care a solicitat permise de muncă pentru 3.000 de lucrători din Sri Lanka.

Citeşte şi Olguţa Vasilescu: Firmele ne cer să deschidem graniţele pentru muncitorii străini. Nu înţeleg de ce nu angajează români

"În momentul în care va veni orice fel de firmă, indiferent că e din România sau o firmă străină, şi va spune contra sumei de 6 milioane de euro pe care îi plăteşte statul român ca şi ajutoare de stat eu mă angajez ca să iau 300, 400, 500 şi mii de lucrători, atunci statul român ar trebui să spună - Ok, te aşezi aici unde am şomajul foarte mare şi eu îţi dau următoarele facilităţi", a mai explicat Olguţa Vasilescu.

Citeşte şi Olguţa Vasilescu: România se confruntă cu un mare deficit de forţă de muncă. Românii plecaţi trebuie atraşi înapoi

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ajutoare de stat Lia Olguţa Vasilescu Ministrul Muncii multinaţionale
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8332
RON
29 Mar
noapte 6 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H