Olguţa Vasilescu, veşti sumbre: „Vom vorbi în curând despre bau-bau de la pensii şi de la salarii”

Olguța Vasilescu spune despre ministrul Finanțelor Florin Cîțu că e ocupat să caute gaura de la Ministerul de Finanțe ca să își facă selfie cu ea. Despre ministrul Muncii, Vasilescu spune că vom vorbi în curând „despre bau-bau de la Pensii și de la Salarii”.

RomaniaTV.net
08 nov. 2019, 14:24
Olguţa Vasilescu, veşti sumbre: „Vom vorbi în curând despre bau-bau de la pensii şi de la salarii”

Olguța Vasilescu a declarat la un miting electoral de la Târgu-Jiu că a aflat de un val imens de concedieri, respectiv că sute de mii de bugetari care vor fi concediați.

De asemenea, Vasilescu a afirmat că a aflat că gazul și enegia nu vor mai fi subvenționate de stat, pentru că fiecare român trebuie să își plătească aceste utilități.

„Noi le-am plafonat prețurile la gaze și la energie prin ordonanța 114. Ei au anunțat deja, ieri, că o vor abroga. Ce am mai aflat, că reintroduc taxa de primă înmatriculare, că vor crește prețurile la medicamente, pentru că se rediscută taxa clawback, că îngheață salariul minim și bineînțeles că vor crește taxele pe muncă. Tot ieri, medicii au fost anunțați că nu mai sunt bani pentru salariile lor. Eu nu știu pe cine au întrebat atunci când au mers la Ministerul Sănătății, doamna Turcan, domnul Orban și cu ministrul Sănătății, probabil că portarul l-au întrebat, pentru că, dacă ar fi întrebat pe oricine altcineva, le-ar fi spus că banii există. Sunt în buffer-ul din Trezorerie și la Ministerul Finanțelor Publice. Nici Cîțu nu știa unde este această sumă de bani necesară. El era foarte preocupat să caute gaura despre care vorbea doamna Turcan, de la Ministerul de Finanțe, ca să își facă selfie cu ea. Gaura aceea de 11 miliarde să știți că este aceeași gaură pe care am găsit-o noi când am venit la guvernare, după Guvernul Cioloș și de fapt reprezintă deficitul României, pe care noi am anunțat că îl ținem sub 3% și am reușit să-l ținem sub 3%, dar noi am fost profesioniști. Ca să depășești acest deficit, nu trebuie să fii profesionist. Poate să te cheme și Florian Cîțu”, a spus Olguța Vasilescu.

Apoi, aceasta a continuat spunând despre Florian Cîțu că este născut de 1 aprilie: „Ce glumă poate să fie mai proastă decât că la Finanțele României va veni unul în acest guvern de păcălici exact născut de ziua păcălelilor. Dar nu vreau să-i plângem, pentru că, ei cu siguranță vor găsi soluții. Cu siguranță, domnul Cîțu va mai face un live și vor veni banii grămadă peste ei sau, dacă nu, o să-l chemăm pe domnul Teodorovici, ca să-l învețe pe domnul Cîțu cum se astupă o gaură”.

Vasilescu a ironizat-o și pe Violeta Alexandru, noul ministru al Muncii, spunând, la același miting electoral, că aceasta „s-a pus pe plâns când a auzit că există un deficit de două miliarde la fondul de pensii. Știți cât era deficitul un 2016, când am venit noi la guvernare? 16 miliarde. Deci două miliarde acum, după ce am majorat pensiile cu aproape 50%, față de 16 miliarde, în 2016, când această doamnă era ministru, în Guvernul Cioloș. Apropo și de doamna aceasta. Știți care era numele de fată al ei? Bau. În curând nu o să mai vorbim despre ministrul Muncii, în curând o să vorbim despre bau-bau de la Pensii și de la Salarii, care ieri ne-a anunțat, la fel, că vor scădea salariile”.


loading...