Oile de pe nava Queen Hind, scoase din epavă. Peste 6.000 de cadavre, incinerate la Smârdan

Operaţiunea de descărcare a oilor moarte de pe nava Queen Hind continuă. Peste 6.000 de leşuri au fost incinerate la o unitate din satul Smârdan, a declarat vineri, pentru AGERPRES, prefectul judeţului Tulcea, Alexandru Iordan.

06 mart. 2020, 08:12
Oile de pe nava Queen Hind, scoase din epavă. Peste 6.000 de cadavre, incinerate la Smârdan

Cele 6.164 de capete de animale cu o greutate totală de 224,95 de tone au ajuns în respectiva localitate în 11 transporturi a căror pază a fost asigurată de Gruparea Specială de Jandarmi Constanţa şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi din Tulcea.

„Până acum, nu au fost înregistrate probleme în timpul transporturilor sau incinerării”, a menţionat Iordan.

Acţiunea de incinerare a leşurilor din nava eşuată în Portul Midia din judeţul Constanţa a început vineri, 28 februarie, iar autorităţile tulcene estimează că se va încheia peste aproape două săptămâni.

Vasul Queen Hind, cu peste 14.000 de oi la bord, a eşuat pe data de 24 noiembrie 2019 la plecare din Portul Midia. Echipajul format din 22 de marinari sirieni a fost salvat de pe nava înclinată parţial.

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa şi Grup Servicii Petroliere au semnat pe data de 14 ianuarie contractul pentru dezeşuarea şi ranfluarea navei. În valoare de circa 19 milioane de lei, acesta prevede scoaterea şi neutralizarea încărcăturii navei în 35 de zile de la semnare.

Vasul a fost repus pe linia de plutire pe data de 25 februarie.

Citeşte şi Cadavrele oilor, descărcate de pe nava Queen Hind. Cum se desfăşoară operaţiunea. Imagini ŞOCANTE