OLIMPIADĂ. Clasamentul în care România este depăşită şi de Moldova. Dezastrul este total

OLIMPIADĂ. România a câştigat până acum la JO 2016 doar patru medalii: una de aur, una de argint şi două de bronz.

18 aug. 2016, 18:56

OLIMPIADĂ. Zestrea modestă a delegaţiei noastre plasează România pe locul 44 în clasamentul pe medalii, după Etiopia şi Georgia. Este practic cel mai mare dezastru sportiv după cel de-al Doilea Război Mondial. După orice calcul matematic, România stă prost în toate clasamentele la Jocurile Olimpice de la Rio, aşa cum nu s-a întâmplat niciodată în ultimii 60 de ani.

OLIMPIADĂ. Din punct de vedere al eficienţei (număr de sportivi participanţi / număr de medalii câştigate de ţară), România este şi mai jos. Conform programatorului digital Andy Barefoot, citat de prosport.ro, delegaţia olimpică a ţării noastre are o eficienţă de 4,08% în acest moment, cu care ocupă locul 53. România este depăşită până şi de Rep. Moldova, care are o eficienţă de 4.55% în această ierarhie.

Pe locul 1 este Coreea de Nord, care a câştigat până în prezent 7 medalii având la dispoziţie o delegaţie de 31 de sportivi. Statele Unite ocupă doar locul 3, în timp ce Rusia este şi ea în faţă, în ciuda descalificărilor, fiind locul 5.