Olimpiada de la Londra scutură de bani buzunarele turiştilor. Preţurile la hotel s-au dublat deja

A început numărătoarea inversă pentru Jocurile Olimpice de la Londra. Capitala Marii Britanii va fi luată cu asalt de peste 320.000 de vizitatori străini. Printre ei şi români norocoşi, dar şi cu dare de mână.

RomaniaTV.net
21 iul. 2012, 08:51
Olimpiada de la Londra scutură de bani buzunarele turiştilor. Preţurile la hotel s-au dublat deja

Un buget minim pentru un sejur la Londra în perioada Jocurilor Olimpice porneşte de la 1.500 de euro. 

Turiştii care intenţionează să participe la Jocurile Olimpice de la Londra trebuie să se asigure că vor avea destui bani în portofele sau pe card. Asta pentru că preţurile nu vor fi deloc modice. Hotelurile au tarife foarte mari, duble faţă de anul trecut.

Un grup de 12 români, care şi-a luat bilete încă de acum 4 luni printr-o agentie de turism, a plătit aproape 3.000 de euro de persoană. În preţ sunt incluse trei nopţi de cazare la un hotel de 4 stele, mic dejun, dejun şi cină. În plus au bilete la diferite competiţii sportive, dar şi bilete de intrare la diverse obiective turistice.

Chiar şi la aceste preţuri, locurile de cazare s-au epuizat deja. Mai există varianta închirierii unei locuinţe, mai ales că londonezii au decis să plece în concediu în această perioadă şi să-şi închirieze casele. Proprietarul unui penthouse cu patru camere poate primi în perioada Jocurilor Olimpice pana la 90.000 de dolari pe săptămână.
Chiar şi curţile sunt închiriate, pentru 8 lire pe noapte.

Dacă aţi rezolvat problema cazării, nu uitaţi să puneţi ceva bani deoparte şi pentru cheltuielile zilnice. Preţurile nu vor fi tocmai mici. De exemplu, o sticlă cu apă va costă 2 euro, deşi în supermarket este 30 de cenţi, o ceaşcă de ceai 2,5 euro, iar o cafea 3,2 euro. Un dejun simplu format din peşte şi cartofi prăjiţi vă costa 10 euro.