OLIMPIADA de la SOCI. România participă la concurs cu un bob care ar trebui dus la muzeu

Echipajul de bob două persoane al României s-a calificat în mod miraculos la a XXII-a ediţie a Jocurilor Olimpice de Iarnă, care vor avea în oraşul Soci în perioada 7-23 februarie. Performanţa este cu atât mai mare cu cât bobul folosit de sportivii noştri este unul care ar fi trebuit de mult timp scos din uz.

15 ian. 2014, 11:04
OLIMPIADA de la SOCI. România participă la concurs cu un bob care ar trebui dus la muzeu

Federaţia Internaţională de Bob şi Sanie se miră de această performanţă, ca de altfel şi federaţiile din celelalte ţări. John Morgan, comentatorul american la Cupa Mondială de la Saint Moritz, a făcut următorul comentariu: «Să-i felicităm pe români că au intrat în competiţie cu cel mai vechi bob din concurs şi totuşi s-au calificat la olimpiadă»”, a spus preşedintele Federaţiei Române de Bob şi Sanie, Sorin Gheorghe Buta, potrivit ziarulring.ro. 

Un bob performant costă cât o maşină de lux. „Un bob performant costă 60.000 de euro. E o sumă importantă şi cu multă greutate am putea face rost de ea. Apoi sunt patinele, care costă 8.000 de euro setul. În condiţiile astea, nu ne facem speranţe foarte mari pentru Olimpiada de la Soci„, a precizat Sorin Gheorghe Buta.

De asemenea, sportivii români nu au pentru antrenamente nici o pistă modernă, care ar costa în jur de 15 milioane de euro.