Olimpiada Internaţională de Matematică de la Cluj. Hafez al-Assad, fiul preşedintelui Siriei: Matematica este pasiunea mea VIDEO

Publicat: Marţi, 10 Iulie 2018 16:57 // Actualizat: Marţi, 10 Iulie 2018 19:41 // Sursa: romaniatv.net

Hafez al-Assad, fiul preşedintelui Siriei, Bashar al-Assad, a declarat, marţi, presei, că matematica este pasiunea sa din copilărie, că se consideră o persoană normală şi că subiectele de la Olimpiada Internaţională de Matematică (IMO) de la Cluj, la care participă, i se par mai grele decât cele de la precedenta ediţie.

Foto: Agerpres

"Concursul a fost dificil, ca de obicei. Acest an a fost puţin mai dificil pentru mine, a trebuit să trec printr-un bacalaureat, am fost puţin preocupat, dar cel mai important lucru este să te concentrezi pe rezolvarea problemelor, atât cât poţi. Dintr-un anumit punct de vedere, concursul din acest an a fost mai greu pentru mine decât cel de anul trecut, pentru că anumite puncte tari diferă de la concurent la concurent, poate pentru unii a fost mai uşor, dar pentru mine a fost mai provocator", a spus Hafez al-Assad.

El speră să obţină un rezultat bun împreună cu echipa ţării sale.

"Sper să obţin un rezultat bun la olimpiadă, dar competiţia este strânsă şi sunt mai bucuros să adun note pentru echipă decât premii pentru mine. Matematica este, evident, pasiunea mea, încă din copilărie. Fiecare copil are o pasiune pentru ceva, a mea este matematica", a menţionat Hafez al-Assad.

El a mai spus că deşi lumea vorbeşte că i se acordă o atenţie specială se consideră "o persoană normală", care participă "ca oricare alt concurent normal la olimpiadele de matematică, la excursii".

Hafez al-Assad vrea să studieze ingineria în Siria după liceu şi acum participă la IMO 2018, la Cluj, după ce a fost prezent la ediţiile de la Hong Kong şi Rio de Janeiro, la IMO 2016 şi 2017.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8332
RON
29 Mar
noapte 7 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H