Olimpica la Biologie, unul dintre cei mai promiţători cercetători în Genetică

Suzana Dodu, elevă la Colegiul Naţional ”Vasile Alecsandri” din Galaţi, este proaspăta câştigătoare a medaliei de aur la Olimpiada Naţională de Biologie din 2017, după ce anul trecut şi-a adjudecat argintul la acelaşi concurs. Biologia reprezintă pentru Suzana o permanentă descoperire, iar planul său este să devină cercetător în Genetică şi să descopere un medicament care să vindece cancerul.

06 iul. 2017, 08:04
Olimpica la Biologie, unul dintre cei mai promiţători cercetători în Genetică

Suzana Dodu (17 ani), elevă la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi, este pasionată de Biologie de când se ştie. „Nu a fost ceva de genul, ci mai degrabă”, ne declară cu umor tânăra. A câştigat medalia de argint la Olimpiada Naţională de Biologie din 2016, iar în acest an şi-a îmbunătăţit performanţa, aducând la Galaţi medalia de aur la aceeaşi competiţie.

Potrivit adevarul.ro, Suzana a stabilit în acest an câteva recorduri la olimpiadă, ce vor fi greu de egalat. A obţinut 100 de puncte la proba practică, performanţă pentru care a fost premiată de Universitatea de Medicină „Carol Davila”. Întrebările au depăşit cu mult nivelul de pregătire al unor elevi de liceu, chiar şi olimpici, ele constând în imagini cu ţesuturi şi organe umane, despre care aceştia au dat diverse detalii.

„Nu a fost nimic din cărţi. Pe câteva le ştiam pentru că le studiasem la microscop, iar pe celelalte le-am intituit”, ne explică Suzana cum a reuşit să obţină punctajul maxim la cea mai grea probă de la olimpiadă. Şi la proba teoretică a obţinut cel mai mare punctaj de la olimpiadă (98 de puncte), adolescenta confirmând practic rezultatul obţinând anul trecut la concurs.

Suzana intenţionează să devină cercetător în Genetică şi să creeze un medicament care să vindece cancerul.

Citeşte şi: Poveştile elevilor care au luat 10 la BAC. Care sunt facultăţile la care vor să studieze cei mai buni elevi din România