Olimpicii internaţionali premiaţi cu burse de merit între 335 şi 670 de lei

Aproape 100 de elevii premiaţi la olimpiadele şcolare internaţionale în 2011 vor primi bursă de merit cuprinsă între 335 de lei şi 670 de lei pe lună, 14 dintre ei fiind admişi ulterior obţinerii distincţiei la universităţi din Europa şi SUA, iar nouă la instituţii de învăţământ din România.

RomaniaTV.net
19 oct. 2011, 19:45
Olimpicii internaţionali premiaţi cu burse de merit între 335 şi 670 de lei

Ministrul Educaţiei a aprobat la sfârşitul lunii septembrie Ordinul privind aprobarea listelor pentru acordarea „Burselor de merit olimpic internaţional” elevilor premiaţi la olimpiadele şcolare internaţionale în 2011, informează Mediafax.

Astfel, 71 de elevi de gimnaziu şi liceu vor primi lunar această bursă de merit în valoare de 670 lei în cazul celor medaliaţi cu aur, 503 lei pentru cei cu argint şi 335 lei în cazul celor medaliaţi cu bronz.

De asemenea, alţi nouă absolvenţi de liceu au fost admişi, pe baza premiilor primite la competiţiile internaţionale, la universităţi din România, iar 14 la universităţi din Europa şi SUA.

Printre instituţiile de învăţământ superior din România care au înscris olimpici se află Politehnica Bucureşti, Universitatea Transilvania Braşov, Universitatea din Cluj, Universitatea din Bucureşti, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Al. Ioan Cuza.

Alţi 14 olimpici au fost admişi la universităţi din SUA şi Europa şi aceştia urmând să primească bursă de merit.