Olimpicii români s-au întors în ţară cu nouă medalii FOTO&VIDEO

Sportivii care au reprezentat România la Jocurile Olimpice s-a întors, luni, în ţară, după două săptămâni de competiţie. Avionul cu care au venit olimpicii a aterizat pe Aeroportul Otopeni în jurul orei 13.30. Împreună cu ei a venit şi premierul Victor Ponta, care a participat la festivitatea de închidere de la Londra. Ţara noastră are cel mai prost bilanţ din ultimele cinci decenii la olimpiade: doar nouă medalii, dintre care două de aur.

RomaniaTV.net
13 aug. 2012, 10:43

Sportivii români au fost aşteptaţi de preşedintele ANST, Carmen Tocală, preşedintele COSR, Octavian Morariu şi de ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

„Sportivi noştri s-au întors cu fruntea sus, care au contat în lupta pentru medalii chiar dacă unii nu au reuşit. (…) Închei prin a mulţumit şi felicita pe sportivi noştri la Olimpiada şi pe antrenori şi să le spunem că începem campania pentru Rio (Jocurile Olimpice de la Rio din 2016 -n.r.) şi contăm pe toată tenacitatea şi calitatea lor în muncă pentru ca la Rio să obţinem rezultate cel puţin la fel de bune”, a declarat Octavian Morariu, şeful Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR).

Roxana Cocoş, vicecampioană la haltere, a spus că nici nu se gândeşte la retragere: „Nici nu mă gândeam să nu vin cu o medalie de la Londra şi Dumnezeu m-a ajutat să-mi îndeplinesc acest vis. A fost foarte greu. Am terminat prima şi abia am aşteptat să vin acasă. (…) Cred că vom pleca în cantonament la Constanţa”.

Corina Căprioriu, judoka care s-a întors cu o medalie de argint de la Olimpiada de la Londra a declarat că este foarte fericită şi se bucură că a ajuns în finală: „Sunt foarte fericită şi mă bucur că am reuşit să ajung în finală. Nu imi pare rău că am luat argintul, este o medalie. Am fost la un pas de medalia de aur, am făcut o greşeală enormă, nici la junioare nu am greşit aşa, probabil am ratat din cauza adrenalinei”.

Preşedintele Federaţiei de Scrimă, Ana Pascu, a afirmat că echipa masculină de scrimă a realizat o performanţă incredibilă: „Baieţii au realizat o performanţă pentru că Rusia a fost cea mai constantă echipă. Ne-am comportat extraordinar. Despre fete vă spun că m-am aşteptat şi eu la aur şi eram cea mai titrată echipă, dar nu întotdeauna Olimpiada îţi dă satisfacţia pe care o altepţi. Se întâmplă mari surprize. Trebuie să acceptăm înfrangerea”.

Cătălină Ponor a afirmat că regretă greşelile de la bârnă şi pierderea medaliei. „Antrenorii mi-au fost alături între exerciţiile de la aparate şi m-au încurajat foarte mult, iar eu în gândul meu am spus că mai am o şanşă. Am vrut să dovedesc că pot să fac şi la sol, chiar dacă nimeni nu spera”, a declarat Ponor, completând că în următoarea perioadă îşi va petrece timpul cu părinţii.

Sportivii noştri s-au întors acasă cu nouă medalii, două de aur (Alin Moldoveanu – puşcă aer comprimat 10 m, Sandra Izbaşa – gimnastică, sărituri), cinci de argint (Alina Dumitru – judo, cat. 48 kg, Corina Căprioriu – judo, cat. 57 kg, Roxana Cocoş – haltere, cat. 69 kg, echipa masculină de sabie, Cătălina Ponor – gimnastică, sol) şi două de bronz (echipa feminină de gimnastică, Răzvan Martin – haltere, cat. 69 kg).

Delegaţia SUA este în fruntea ierarhiei, cu 46 de medalii de aur, 29 de argint şi 29 de bronz (total 104), urmată de China şi Marea Britanie.

Spre deosebire de Atena 2004 sau Sydney 2000, când sportivii români au adus aproape de delir publicul şi comentatorii, de această dată nu ne mai putem lăuda cu medalii prea multe şi prea strălucitoare. La Sydney, România reuşea să obţină 26 de medalii, dintre care şase de aur.

Anul acesta, la Londra, singurele titluri olimpice au fost obţinute de gimnasta Sandra Izbaşa, la sărituri, şi de Alin Moldoveanu, la tir.

Preşedintele interimar Crin Antonescu îi va decora, luni, la ora 20.00, pe sportivii români medaliaţi la Jocurile Olimpice de la Londra. La această ceremonie va participa şi premierul Victor Ponta.